Ostalo je još nekoliko dana do Božića i vjerujem kako ste sad već svi u pripremama i izradi slastica. A ako niste, još stignete.
Jedan od recepata moje mame, neizostavan blagdanski su i ove minjon kocke. Kocke se ne peku te su zaista jako jednostavne za pripremu. Potrebno je svega nekoliko sastojaka i vrijeme za oblikovanje.
Minjon kocke su recept uz koji sam odrasla i kad bi ih mama radila značilo je samo jedno, dolazi Djed Mraz 🙂 Ove kocke jednostavno obožavam oduvijek i drago mi je što je došlo vrijeme da ih podijelim s vama.
Minjon kocke se sastoje od mljevenog keksa, maslaca, malo čokolade te oraha ili badema.
Ako vam je komplicirano raditi kockice, tada možete napraviti i kuglice, brže je i jednako ukusno.
Od ove količine će vam izaći dosta minjon kocki, ako želite manje tada smanjite količinu na pola.
MINJON KOCKE
SASTOJCI
- 500 g Petit Buerre keksa (savjetujem Kraš Petit Buerre)
- 250 g maslaca, sobne temperature
- 250 g šećera u prahu
- 250 g mljevenih oraha ili badema (ja koristim orah)
- 100 g tame čokolade
- 200 g kokosovog brašna
- 100 – 120 ml mlijeka
PRIPREMA
- Kekse sameljite u sjeckalici, neka bam budu fino mljeveni. Orahe također sitno sameljite.
- Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj te ostavite po strani.
- U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite maslac i šećer u prahu dok ne postignete kremastu smjesu.
- Maslacu dodajte mljevene kekse i orahe, 3 žlice otopljene čokolade (ostalo vam treba za kapice) te mlijeko.
- Dodajte 100 ml mlijeka prvo, rukama povežite smjesu, ako je suha dodajte još malo mlijeka.
- odvojite komadiće težine oko 20 g, oblikujte u kockice.
- Svaku kockicu uvaljajte u kokosovo brašno s tri strane. Onoj stranici koju niste uvaljali u brašno napravite rupicu na sredini (koristeći prst ili neki manji predmet). Ponovite jednako sa svim minjon kockama.
- Dad su minjon kocke napravljene u svaku rupicu stavite pomoći žličice ili slastičarske vrećice (ja koristim vrećicu) rastopljenu čokoladu.
Dobar tek!