Ovo su najslađe palačinke na svijetu. Šta ne? Cereal palačinke ili palačinke kao žitarice idealne su za doručke ili neki popodnevni snack.

 

Toliko su slatke da ih jednostano ne možete ne probati. Možete ih raditi i posluživati s čim god poželite, kao i klasične.

 

Razlika ovih mini cereal palačinki i onih klasičnih je u sastavu. Cereal palačinke su gušće i imaju malo praška za pecivo kako bi se lijepo napuhale. Ako vam ne izađu idealni krugovi kod lijevanja smjese, prašak za pecivo je zaslužan da se oni svejdno napušu u malene krugove.

 

Palačinke pecite u tavi u kojoj inače pečete palačinke, na malo masnoće. Ja koristim štrcaljku za dresinge, imam plastične iz Ikee i odlične su mi za razne namjene, klikni ovdje. Možete koristiti dresir vrećicu s malim otvorom (2 mm) ili ih stavljati pomoću žličice.

 

Ovako pripremljene mini cereal palačinke možete poslužiti i uz razne kaše, u sklopu voćnih salata i sl.

 

MINI CEREAL PALAČINKE

SASTOJCI

  • 125 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 30 g šećera
  • 1 jaje L veličine
  • 30 g ulja
  • 80 g mlijeka

DODATNO

  • mlijeko ili preljev po želji
  • ulje ili maslac za prženje

PRIPREMA

  1. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i šećer pa  pjenjačom promiješajte.
  2. Brašnu dodajte jaje, ulje i mlijeko te pjenjačom sve povežite u komapktnu smjesu.
  3. Smjesu prebacite u štrcaljku za umake, dresir vrećicu s malim otvorom ili je vadite žličicom.
  4. Ugrijte tavu za palačinke, dodajte malo masnoće (ulje ili maslac) pa pomoću štrcaljke, dresir vrećice ili pomoću žičice stavlljajte malene hrpice (krugove) tijesta.
  5. Vatru smanjite na laganu te palačinke okrenite čim primjetite da im je dno porumenilo. Jednako ih pržite i s druge strane.
  6. Mini palačinke poslužite u zdjeli, uz mlijeko ili preljeve po želji.

 

 

Dobar tek!