Jednostavna, a preukusna ledena torta bez pečenja je recept koji ćete obožavati. Možete ga raditi u okruglom kalupu kao tortu ili pak u pravokutnom i rezati kocke.

Podloga od lješnjaka i keksa te krema s Dolcela premium pudingom nugat su spoj kremastog i čokoladnog užitka. A da bi krema bila još punija dodajte maslac.

Ledena torta se drži u zamrzivaču te se izvadi prije posluživanja kako bi se dijelom vratila na sobnu temperaturu, ali i dalje zadržala svoju hladnoću, poput sladoleda.

 

Ako ste ljubitelj lješnjaka onda je ovo kolač baš za vas.

 

LEDENA TORTA OD ČOKOLADE I LJEŠNJAKA (BEZ PEČENJA)

SASTOJCI

PODLOGA

  • 170 g mljevenih lješnjaka, prethodno tostirani (150 g za podlogu i 20 g za dekoraciju)
  • 150 g keksa s maslacem (digestive)
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca, otopljen
  • 100 ml mlijeka

KREMA

  • 700 ml mlijeka
  • 2 pakiranja Dolcela premium puding nougat
  • 120 g šećera
  • 80 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca, sobne temperature

DODATNO

  • 100 g tamne čokolade za dekoraciju
  • krupno sjeckani lješnjaci za dekoraciju
PRIPREMA
  1. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.
  2. Lješnjake po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lješnjake stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).
  3. Dio lješnjaka (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lješnjake sameljite.
  4. Lješnjacima dodajte prethodno rastopljen maslac, šećer u prahu i mlijeko. Sve povežite kuhačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač.
  5. Za kremu stavite grijati 600 ml mlijeka, a 100 ml pomiješajte s vrećicama Dolcela nugat premium pudinga.
  6. Kad se mlijeko ugrijalo smanjite vatru te dodajte mješavinu pudinga i mlijeka te čokoladu izrezanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne.
  7. Na kraju umiješajte maslac.
  8. Iz zamrzivača izvadite kalup te kremu prelijte preko podloge. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
  9. Na pari otopite čokoladu. Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga dekorirajte koristeći žlicu (čokoladu pomoću žlice pokapajte preko kolača).
  10. Pospite sa sjeckanim lješnjacima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.