Torta gotova za 10 minuta. Bez pečenja, čokoladna i toliko jednostavna da će vam savršeno poslužiti u svim prilikama.

 

Pologa je od ekspandirane riže (poppies) i bijele čokolade, a krema je divna Dolcela Parfe krema čokolada.

Ja sam između podloge i parfe kreme nadodala sloj tamne čokolade i ovako mi je torta još zanimljivija. Vi možete dodati ili pak preskočiti.

 

Ako vam dolaze gosti u zadnji tren, imate neku prigodu,a ne da vam se paliti pećnica ili jednostavno nemate vremena, ova tortica će vam poslužiti baš u takvim situacijama. Ili kad se zaželite nečeg slatkog, kao ja danas.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA PARFE TORTA

SASTOJCI
  • 100 g ekspandirane riže (poppies)
  • 170 g bijele čokolade
  • 100 g tamne čokolade, po želji
  • 1 kutija Dolcela parfe krema čokolada
  • 600 ml mlijeka
PRIPREMA
  1. Na pari ili u mikrovalnoj otopite odvojeno bijelu i tamnu čokoladu.
  2. Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm.
  3. Na dno kalupa postavite papir za pečene kako bi kasnije lakše rukovali tortom.
  4. U posudi pomiješajte ekspandiranu rižu i bijelu čokoladu. Neka se sve sjedini pa podlogu prebacite na kalup i ravnomjerno utisnite o dno.
  5. Sada podlogu prelijte tamnom čokoladom.
  6. U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite mlijeko te mu dodajte sadržaj iz vrećice.
  7. Mikserom polako miksajte pa pojačajte brzinu na najveću i miksajte 4 minute.
  8. Parfe kremu stavite preko podloge, poravnajte površinu te spremite u hladnjak na sat vremena ili više.
  9. Izvadite iz hladnjaka, maknite obruč, tortu prebacite na tanjur ili stalak te je ukrasite šlagom, poppies rižom i komadićima čokolade.