Torta gotova za 10 minuta. Bez pečenja, čokoladna i toliko jednostavna da će vam savršeno poslužiti u svim prilikama.
Pologa je od ekspandirane riže (poppies) i bijele čokolade, a krema je divna Dolcela Parfe krema čokolada.
Ja sam između podloge i parfe kreme nadodala sloj tamne čokolade i ovako mi je torta još zanimljivija. Vi možete dodati ili pak preskočiti.
Ako vam dolaze gosti u zadnji tren, imate neku prigodu,a ne da vam se paliti pećnica ili jednostavno nemate vremena, ova tortica će vam poslužiti baš u takvim situacijama. Ili kad se zaželite nečeg slatkog, kao ja danas.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA PARFE TORTA
SASTOJCI
- 100 g ekspandirane riže (poppies)
- 170 g bijele čokolade
- 100 g tamne čokolade, po želji
- 1 kutija Dolcela parfe krema čokolada
- 600 ml mlijeka
PRIPREMA
- Na pari ili u mikrovalnoj otopite odvojeno bijelu i tamnu čokoladu.
- Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm.
- Na dno kalupa postavite papir za pečene kako bi kasnije lakše rukovali tortom.
- U posudi pomiješajte ekspandiranu rižu i bijelu čokoladu. Neka se sve sjedini pa podlogu prebacite na kalup i ravnomjerno utisnite o dno.
- Sada podlogu prelijte tamnom čokoladom.
- U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite mlijeko te mu dodajte sadržaj iz vrećice.
- Mikserom polako miksajte pa pojačajte brzinu na najveću i miksajte 4 minute.
- Parfe kremu stavite preko podloge, poravnajte površinu te spremite u hladnjak na sat vremena ili više.
- Izvadite iz hladnjaka, maknite obruč, tortu prebacite na tanjur ili stalak te je ukrasite šlagom, poppies rižom i komadićima čokolade.