Ako volite crumble onda će vas ovi muffini oduševiti. Spoj nježnog biskvita, breskvi i hrskavog posipa ove muffine čine neodoljivim poslasticama.

 

Za njihovu pripremu vam treba gotov paket Dolcela muffina, breskve te nekoliko sastojaka za crumble.

Muffini su gotovi za svega 20-ak minuta, a nama si idealni za doručak ili odlazak na plažu.

 

Po želji breskve možete zamijeniti bilo kojim voćem poput jabuka, šumskog voća i sl.

 

 

CRUMBLE MUFFINI S BRESKVAMA

SASTOJCI

ZA CRUMBLE MIX

  • 65 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 60 g maslaca, otopljen
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Posložite 12 kalupa u lim za pečenje.
  2. Prvo pripremite crumble mix. Maslac otopite, u posudu stavite brašno, šećer i cimet te dodajte otopljen maslac.
  3. Kratko pomiješajte sastojke, nemojte dugo miješati kako ne bi dobili pastu od smjese. Stavite po strani.
  4. Breskve operite, ogulite od kore, prepolovite, izvadite koštice te izrežite na sitne kockice.
  5. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 50 ml ulja i 125 ml vode. Mikserom izradite sve sastojke, oko 2 minute. Sada dodajte komadiće breskvi i umiješajte u smjesu pomoću žlice.
  6. Žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni skroz do vrha.
  7. Sada pospite mješavinu za crumble po napunjenim kalupima.
  8. Pecite oko 20 minuta. Pečene muffine maknite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.