Ako volite crumble onda će vas ovi muffini oduševiti. Spoj nježnog biskvita, breskvi i hrskavog posipa ove muffine čine neodoljivim poslasticama.
Za njihovu pripremu vam treba gotov paket Dolcela muffina, breskve te nekoliko sastojaka za crumble.
Muffini su gotovi za svega 20-ak minuta, a nama si idealni za doručak ili odlazak na plažu.
Po želji breskve možete zamijeniti bilo kojim voćem poput jabuka, šumskog voća i sl.
CRUMBLE MUFFINI S BRESKVAMA
SASTOJCI
- 1 paket Dolcela muffins-a
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 125 ml vode
- 3 breskve
ZA CRUMBLE MIX
- 65 g brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 60 g maslaca, otopljen
PRIPREMA
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Posložite 12 kalupa u lim za pečenje.
- Prvo pripremite crumble mix. Maslac otopite, u posudu stavite brašno, šećer i cimet te dodajte otopljen maslac.
- Kratko pomiješajte sastojke, nemojte dugo miješati kako ne bi dobili pastu od smjese. Stavite po strani.
- Breskve operite, ogulite od kore, prepolovite, izvadite koštice te izrežite na sitne kockice.
- Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 50 ml ulja i 125 ml vode. Mikserom izradite sve sastojke, oko 2 minute. Sada dodajte komadiće breskvi i umiješajte u smjesu pomoću žlice.
- Žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni skroz do vrha.
- Sada pospite mješavinu za crumble po napunjenim kalupima.
- Pecite oko 20 minuta. Pečene muffine maknite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.