Čokoladna torta je moja omiljena slastica. Možete je raditi kao složenu tortu s biskvitom i kremama ili pak bržu i kremastiju verziju. Ja sam ovaj put radila onu bez pečenja uz pomoć Dolcela kreme za kolače od čokolade i Lino Lade Gold Creamy.
Čokolada torta je idealna za sve prigode ili kad se zaželite slatkog, ako vam dolaze gosti u zadnji tren ili vam se ne pali pećnica.
Da bi krema bila još svilenkastija i bogatija okusom, ja sam umiješala tučeno vrhnje i dodala Lino Ladu Gold Creamy. Ovakva krema je definitivno moj favorit za čokoladne kombinacije.
ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA
SASTOJCI za tortu promjera 20 cm
PODLOGA
- 200 g čokoladnih zobenih keksa
- 90 g maslaca, otopljen
KREMA
- 1 kutija Dolcela kreme za kolače od čokolade (150 g)
- 300 ml mlijeka, hladno
- 500 ml Dolcela šlaga 5+
- 200 g mascarpone sira
- 4 žlice Lino Lade Gold Creamy
PRIPREMA
- Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje kako bi lakše odvojili podlogu.
- Kekse usitnite u sjeckalici. Maslac stavite u lonac s debljim dnom te ga rastopite na vatri.
- Maslac odmah dodajte mljevenim keksima, kratko propulsirajte da se sve sjedini te prebacite u pripremljen kalup.
- Podlogu utisnite koristeći dno čaše ili sl.
- Podlogu stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
- Za kremu dodajte sadržaj Dolcela kutije za kolače u posudu od električnog miksera ili običnu posudu.
- Dodajte hladno mlijeko te Dolcela šlag 5+, miksajte dok ne dobijete kremu.
- Sada dodajte 4 žlice Lino Lade Gold Creamy i mascarpone te ponovo sve sjedinite mikserom.
- Odvojite nekoliko žlica kreme, stavite ih u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kako bi ukrasili tortu.
- Ostatak torte prebacite u kalup preko podloge. Poravnajte površinu malom špatulom pa ukrasite preostalom kremom.
- Ohladite u hladnjaku na dva sata ili preko noći.
- Tortu maknite iz obruča te prebacite na stalak za torte ili po želji.