Tražite božićne poklone? Ova staklenka je zasigurno jedan od predivnijih homemade poklona. Osim toga, jako je jednostavna za pripremu i ne oduzima vam puno vremena. Idealno, zar ne? Sigurna sam da ćete s ovim poklonom oduševiti baš svakoga.
Princip je jako jednostavan. Svi suhi sastojci za čokoladne keksiće se nalaze u staklenci. Da bi ispekli keksiće trebate smiksati maslac i jaja te im dodati sadržaj staklenke. I naravno, tijesto oblikovati u kuglice i ispeći.
Ja sam za ovaj Božić pripremila čokoladne keksiće koje svi obožavaju. Kako planiram raditi više različitih staklenki, ovo mi je bio najbolji izbor. Osim toga, ovi keksići sadrže smeđe- bijele sastojke pa sam znala da će i staklenka biti ispunjenja kontrastnim bojama i time biti još ljepša. Vi možete slagati svoje kombinacije i raditi različite varijante staklenki. U tom slučaju pazite da ispunjavate jedan sloj tamne, jedan svijetle boje.
Svaku staklenku možete ukrasiti po želji i ovdje zaista mašta nema granica. Ja sam više za minimalizam pa sam se time i vodila. Moja staklenka ima konopčić na kojem vise isprintana uputstva, konopčić s malim zvoncima i malo zelenila. Uputstva sam vam natipkala i nalaze se ispod u pdf-u. Samo ih isprintajte i to je to. Ja sam koristila ukrasni papir za printanje, no vi možete bilo koji. Također, uputstva možete i sami napisati.
POKLON STAKLENKA ČOKOLADNI KEKSIĆI
SASTOJCI
- 220 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 10 g vanilin šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 180 g čokoladnih kapljica
- staklenka zapremnine 650 ml
- ukrasni konop za vezivanje
- papir za uputstva
- lijevak za sipanje sastojaka ili slastičarska vrećica
- dodaci za dekoriranje po želji
PRIPREMA
- Staklenku operite i osušite. Sve sastojke odvojite u zasebne posude osim vanilin šećera i sode bikarbone.
- Sodu dodajte brašnu pa promiješajte, a vanilin šećer bijelom kristal šećeru.
- Postavite lijevak ili slastičarsku vrećicu kojoj ste otkidati dno na otvor od staklenke.
- Prvo uspite pola količine brašna. Zatim pola količine smeđeg šećera.
- Uspite preostalo brašno. Sada uspite preostali smeđi šećer.
- Na redu je bijeli šećer pomiješan s vanilin šećerom. I na kraju vam ostaju čokoladne kapljice.
- Staklenka vam treba biti napunjena do vrha, ako nije slobodno nadodajte još malo čokoladnih kapljica.
- Zatvorite staklenku.
- Isprintajte uputstva, izrežite ih po napravljenoj šabloni (obrubu). Napravite malu rupicu u gornjem lijevom kutu. Kroz rupicu provucite ukrasni konopčić. Konopčić zavežite oko staklenke.
- Ostatak dekorirajte po vlastitoj želji.
- Staklenku držite na suhom i hladnom mjestu i potrošite unutar 6 mjeseci.
TIPS & TRICKS
- Možete koristiti i manje staklenke, tada prepolovite dozu i promijenite uputstva.
- Umjesto čokoladnih kapljica možete nasjeckati čokoladu za kuhanje.
- Možete kombinirati smeđe i bijele čokoladne kapljice, tamnu, bijelu ili mliječnu čokoladu.
- Možete smanjiti količinu smeđeg šećera i nadodati malo muscovado tamnog šećera te dobiti tri nijanse šećera u staklenci.
Ovo je genijalnooo!!!
Hvala ti!