Miris dizanog tijesta i pečenih krafni je ovih dana potpuno zavladao našim domom. Jedva sam čekala malo hladnije dane i prve naznake jeseni.

Krafne su naša omiljena poslastica od dizanog tijesta, a kako je djeci krenula škola, radim ih po treći put u zadnjih 10-ak dana. Razlika je u tome što ih sada pečem u svom novom Delimano DeLight Airfryer-u. Nema prženja, a gotove su za tren.

Ja sam ih punila kremom od vanilije, ali možete kombinirati bilo koji namaz.

KRAFNE IZ AIRRYER-a

SASTOJCI

• 340 g brašna (manitoba tip 0 ili namjensko za dizana tijesta) – ako nemate nijedno onda koristite glatko
• veći prstohvat soli (6 g)
• 1/2 korice limuna
• 80 g vode
• 2 srednja jaja (M veličina)
• 10 g svježeg kvasca ili 6 g suhog
• 80 g maslaca sobne temperature

PRIPREMA

1. Sve sastojke osim maslaca pomiješajte u posudi od električnog miksera ili običnoj posudi te ih povežite.
2. Sada dodajte omekšali maslac, nastavite mijesiti sve dok se tijesto ne poveže pa ga prebacite na radnu podlogu.
3. Nastavite mijesiti još 5-10 minuta, odnosno dok vam tijesto ne postane glatko i elastično.
4. Tijesto prebacite u pobrašnjenu posudu, pokrijte poklopcem ili prozirnom folijom te ostavite da se udvostruči.
1. Tijesto razvaljajte na debljinu od jednog centimetra. S pomoću okruglog rezača za tijesto ili ruba čaše utisnite okrugle oblike. Ostatak tijesta nanovo razvaljajte pa i u njega utisnite okrugle oblike. Krane prebacite na pripremljene papire za pečenje, lagano pobrašnite ili pošpricajte uljem u spreju (lagan sloj) i prekrijte prozirnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom. Foliju nemojte zatezati, bitno je da tijesto ima prostor za rast.
2. Ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne uduplaju, oko 1 sat. S papirićima prebacite u Airfryer.
3. Airfryer namjestite na 160 stupnjeva te krafne pecite oko 20-ak minuta.
4. Premažite ih rastopljenim maslacem, uvaljajte u smjesu šećera i cimeta te napunite kremom od vanilije.