Čokoladna torta je uvijek dobar izbor, bilo da se radi o rođendanima, proslavama ili običnom vikendu uz druženje s najmilijima.

 

Toliko je jednostavna za izradu da vam ne treba mikser, sve se radi u jednoj posudi i pomiješa pjenjačom. Glavni sastojak je vrela voda, ona ovoj torti taj prepoznatljivi fudge okus koji svi obožavamo.

 

Kad smo na otoku, ovu tortu volim raditi jer je jednostavna i jer svi traže komad više, a otkad smo ugradili Delimano slavinu s integriranim grijačem vrela voda u kuhinji nam je dostupna za svega 10 sekundi.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRIGODE

SASTOJCI ZA KALUP PROMJERA 24-26 CM
  • 210 g glatkog brašna
  • 65 g kakaa
  • 280 g šećera
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 0,5 žličice soli
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 220 ml vrele vode
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

KREMA (ČOKOLADNI GANACHE)

  • 300 g vrhnja za šlag
  • 300 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA

PRVO NAPRAVITE KREMU

  1. Čokoladu iskidajte na manje komadiće te je stavite u posudu otpornu na toplinu. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja pa prelijte preko komadića čokolade. Miješajte špatulom dok ne postignete sjajnu i kompaktnu smjesu. Ohladite u hladnjaku na pola sata te pjenjačom izradite.

ZA BISKVIT

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
  2. U posudu stavite prosijano brašno i kakao. Dodajte im šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Promiješajte pa dodajte jaja, mlijeko, ulje, vrelu vodu te vaniliju. Pjenjačom sve sjedinite, nemojte premijesiti kako smjesa ne bi postala žilava.
  3. Prebacite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje te namastili.
  4. Pecite 30-ak minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  5. Biskvit ohladite te ga obložite kremom.