Ako volite granolu i zobene pahuljice tada će vam se ovaj recept jako svidjeti. Granola pločice su jako jednostavne za pripremu, savršene su za ponijeti i daju vam idealnu dozu energije za započeti dan.

 

Možete ih raditi s raznim orašastim plodovima i dodati suho voće po želji. Ako ste ljubitelj čokolade tada smanjite iznos brusnica i dodajte komadiće čokolade.

 

Ove granola pločice ne trebate peći te su idealne za pripremu ljeti. Ja sam ih radila s proizvodima iz Studenac marketa iz njihovog Taste Boxa te poslužila uz čašu mlijeka.

DOMAĆE GRANOLA PLOČICE

SASTOJCI
  • 250 g maslaca od kikirikija
  • 180 g Mieloro cvjetnog meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 250 g Panonica zobenih pahuljica
  • 100 g Frusecca sušenih brusnica
  • 80 g Frusecca badema
PRIPREMA
  1. Posudu okvirnih dimenzija 20x 20 cm obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, med, ekstrakt vanilije i sol dok smjesa ne postane glatka.
  3. Dodajte zob, suhe brusnice i prethodno nasjeckane bademe. Smjesa bi se u početku mogla činiti suhom, ali nastavite miješati (sjedinit će se).
  4. Promiješajte da se sjedini i čvrsto utisnite u posudu. Upotrijebite drugi komad papira za pečenje i stražnju stranu mjerne posude ili čaše kako biste smjesu izravnali. Ohladite najmanje 1 sat, a zatim narežite na komade željene veličine.
  5. Pločice čuvajte u hladnjaku te poslužite uz čašu Moje jutro mlijeka.