Čokoladne keksiće ne treba puno opisivati. Oni su jedna od najomiljenijih poslastica diljem svijeta. Kako i ne bi bili kad su toliko neodoljivi.
Iako postoji bezbroj vrsta keksića, ovi prhki su mi jedni od najdražih. Obožavam tu teksturu i okus koji se jednostavno topi u ustima.
Ovo tijesto koristim kada radim čokoladni tart i definitivno mi je must have recept u mojoj bilježnici. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete uživati u njemu jednako kao i mi.
ČOKOLADNI SABLE KEKSIĆI
SASTOJCI
- 110 g maslaca sobne temperature
- 2 g soli
- 75 g šećera u prahu
- 25 g mljevenih badema
- 1 jaje S veličine (50 g)
- 150 g brašna
- 25 g kakaa
PRIPREMA
- Maslac i šećer u prahu pjenasto izradite. Dodajte im sol, mljevene bademe, brašno i kakao. Nastavite izrađivati dok se sve ne poveže.
- Razmutite jaje pa ga dodajte ostalim sastojcima. Mikserom sve dobro povežite.
- Tijesto prebacite na papir za pečenje. Rukama formirajte oblik valjka. Tijesto pomoću papira za pečenje zarolajte kako bi dobili pravilan oblik.
- Pripremljeno tijesto spremite u hladnjak na sat vremena.
- Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka i maknite papir za pečenje. Tijesto kidajte oštrim nožem na debljinu do 1 centimetar.
- Formirano tijesto posložite na papir za pečenje i pecite 9-12 minuta. Vanjski dio keksića će vam biti čvrst dok će sredina ostati mekana na dodir.
- Čokoladne sable keksiće ohladite na rešetki za hlađenje pa ih spremite u kutiju za kekse. Potrošite unutar 14 dana.
Dobar tek!