Čokoladne keksiće ne treba puno opisivati. Oni su jedna od najomiljenijih poslastica diljem svijeta. Kako i ne bi bili kad su toliko neodoljivi.

 

Iako postoji bezbroj vrsta keksića, ovi prhki su mi jedni od najdražih. Obožavam tu teksturu i okus koji se jednostavno topi u ustima.

 

Ovo tijesto koristim kada radim čokoladni tart i definitivno mi je must have recept u mojoj bilježnici. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete uživati u njemu jednako kao i mi.

 

 

 

 

 

ČOKOLADNI SABLE KEKSIĆI

SASTOJCI
  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 2 g soli
  • 75 g šećera u prahu
  • 25 g mljevenih badema
  • 1 jaje S veličine (50 g)
  • 150 g brašna
  • 25 g kakaa
PRIPREMA
  1. Maslac i šećer u prahu pjenasto izradite. Dodajte im sol, mljevene bademe, brašno i kakao. Nastavite izrađivati dok se sve ne poveže.
  2. Razmutite jaje pa ga dodajte ostalim sastojcima. Mikserom sve dobro povežite.
  3. Tijesto prebacite na papir za pečenje. Rukama formirajte oblik valjka. Tijesto pomoću papira za pečenje zarolajte kako bi dobili pravilan oblik.
  4. Pripremljeno tijesto spremite u hladnjak na sat vremena.
  5. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  6. Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka i maknite papir za pečenje. Tijesto kidajte oštrim nožem na debljinu do 1 centimetar.
  7. Formirano tijesto posložite na papir za pečenje i pecite 9-12 minuta. Vanjski dio keksića će vam biti čvrst dok će sredina ostati mekana na dodir.
  8. Čokoladne sable keksiće ohladite na rešetki za hlađenje pa ih spremite u kutiju za kekse. Potrošite unutar 14 dana.

Dobar tek!