Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE!
Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za njih. Jednako mi je lijep i kao rustikalan iz željezne tave i kao feta torta poslužena nakon fine večere.
Za njegovu izradu vam treba samo jedna zdjela i pjenjača, a smiksa se za manje od 5 minuta. Zaista je prejednostavan i preukusan desert.
Na blogu imate i recept za choco chip keksiće, ako više volite klasičniju varijantu. Ovo su ujedno i moji omiljeni keksići. Za koju god opciju se odlučili, nećete pogriješiti.
VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE
SASTOJCI
- 130 g maslaca
- 155 g smeđeg šećera
- 35 g bijelog šećera
- 1 jaje L veličine
- 1 žumanjak (jaje L veličine)
- 155 g glatkog brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 150 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće (možete koristitii čokoladne kapljice)
PRIPREMA
- Pećnicu upalite na 175 stupnjeva. Pripremite željeznu tavu koju ste namastili uljem u spreju ili tankim slojem maslaca. Ako nemate ovakvu tavu, vaš keksić ispecite u okruglom kalupu promjera 22 centimetra.
- Maslac rastopite u manjem loncu.
- Dodajte mu obje vrste šećera pa pjenjačom sve promiješajte. Sada dodajte jaje i žumanjak mješajući između dodavanja.
- Dodajte aromu vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja. Dobro promiješajte.
- Čokoladu iskidajte na sitne komadiće pa je umiješajte u smjesu.
- Smjesu rasporedite po pripremljenoj tavi ili kalupu. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam gornji sloj keksića ne porumeni.
- Keksić poslužite uz kuglicu sldoleda. Kidajte ga kao tortu ili ga vadite žlicom iz tave, po želji.
Dobar tek!
Zanima me kako su vam ostali citavi komadici cokolade?Meni se otopila cim sam ju dodala u smjesu.
Možete dodati par komadića pri kraju pečenja da ih dobijete i na površini.