Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE!

 

Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za njih. Jednako mi je lijep i kao rustikalan iz željezne tave i kao feta torta poslužena nakon fine večere.

 

Za njegovu izradu vam treba samo jedna zdjela i pjenjača, a smiksa se za manje od 5 minuta. Zaista je prejednostavan i preukusan desert.

 

Na blogu imate i recept za choco chip keksiće, ako više volite klasičniju varijantu. Ovo su ujedno i moji omiljeni keksići. Za koju god opciju se odlučili, nećete pogriješiti.

 

 

 

 

 

VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE

SASTOJCI
  • 130 g maslaca
  • 155 g smeđeg šećera
  • 35 g bijelog šećera
  • 1 jaje L veličine
  • 1 žumanjak (jaje L veličine)
  • 155 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 150 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće (možete koristitii čokoladne kapljice)
PRIPREMA
  1. Pećnicu upalite na 175 stupnjeva. Pripremite željeznu tavu koju ste namastili uljem u spreju ili tankim slojem maslaca. Ako nemate ovakvu tavu, vaš keksić ispecite u okruglom kalupu promjera 22 centimetra.
  2. Maslac rastopite u manjem loncu.
  3. Dodajte mu obje vrste šećera pa pjenjačom sve promiješajte. Sada dodajte jaje i žumanjak mješajući između dodavanja.
  4. Dodajte aromu vanilije.
  5. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja. Dobro promiješajte.
  6. Čokoladu iskidajte na sitne komadiće pa je umiješajte u smjesu.
  7. Smjesu rasporedite po pripremljenoj tavi ili kalupu. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam gornji sloj keksića ne porumeni.
  8. Keksić poslužite uz kuglicu sldoleda. Kidajte ga kao tortu ili ga vadite žlicom iz tave, po želji.

 

Dobar tek!