Thai salata s umakom od kikirikija je spoj toplo hladnih sastojaka s neodoljivo kremastim umakom. Salata sadrži mješavinu povrća i žitarica te je idealna opcija kada vam se jede zdravo i hranjivo, a brzo.

 

Osnova salate je Ledo Quinoa mješavina koja sadrži quinou, papriku, brokulu, špinat i mrkvu. Ono što me veseli kod ove mješavine je što se ne treba odmrzavati, već je očišćena i spremna za pripremu. Možete je spremiti u mikrovalnoj ili u tavi na malo maslinovog ulja.

 

Sada kad na jednostavan i brz način možete dobiti tople sastojke za salatu, na vama je da je nadopunite kako god želite. Ako se pak odlučite poslužiti je samu, uz mrvicu dresinga po želji, nećete nimalo pogriješiti.

 

Ja sam se danas odlučila za thai salatu i meni omiljen umak od kikirikija. Ova salata je gotova za tren te vam može biti glavno jelo, kao i meni. Možete je poslužiti i kao dodatak ribi ili mesu.

 

SASTOJCI

SALATA

UMAK OD KIKIRIKIJA

  • 90 g maslaca od kikirikija ( 2,5 žlice)
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica rižinog octa
  • sok pola limete
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • pahuljice chillija – po želji
  • 2 – 4 žlice vode

PRIPREMA

SALATA

  1. U tavi na malo maslinovog ulja stavite Ledo quinoa mješavinu (zamrznutu) te je na srednje jako vatri pržite 8 -10 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite preostalo povrće. Krastavac izrežite na fete, rotkvicu i cherry rajčice operite. Rajčice prepolovite, a rotkvicu izrežite na tanke fete.
  3. Feta sira izrežite na kockice.

UMAK OD KIKIRIKIJA

  1. U posudi pomiješajte sve sastojke osim vode. Vodu dodajte žlicu po žlicu do željene gustoće.
  2. U zdjelu stavite Quinoa mješavinu, dodajte preostalo pripremljeno povrće (krastavac, rotkvicu i cherry rajčice) te feta sir. Promiješajte te prelijte s malo umaka od kikirikija.

 

Dobar tek!

 

Recept je nastao u suradnji s Ledo-m.