Topli jastučići od lisnatog tijesta, bogati brie i breskve s medom. Kominacija okusa koju posebno volim.
Jastučići su gotovi za manje od pola sata i idealni su snack na zabavama, možete ih ponijeti na piknik ili ih pak spremiti za večernje druženje s prijateljima.
Ovi jastučići vam neće oduzeti previše vremena ni truda, jednostavni su jako, baš jako. Kako bi Lionel Richie rekao, Easy like Sunday morning.
Breskve možete zamijeniti bilo kojim sezonskim voćem, a timijan izostaviti ako niste njegov ljubitelj.
SLATKI JASTUČIĆI S BRESKVAMA, BRIE SIROM I MEDOM
SASTOJCI
ZA 8 JASTUČIĆA
- 275 g lisnatog tijesta
- 100 g brie sira
- 3 – 4 breskve
- 50 g meda
- 50 g smeđeg šećera
- timijan, nekoliko listića, po želji
PRIPREMA
- Pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu 3 milimetra, ako koristite već gotovo (razvaljano) lisnato tada ga samo raširite na radnoj podlozi.
- Tijesto izrežite na pravokutnike jednake veličine. Ja sam dobila 8 pravokutnika, no vi možete raditi i manje ili veće pravokutnike.
- Rubove pravokutnika utisnite vilicom pa ih posložite na lim za pečenje radeći maleni razmak između svakog pravokutnika.
- Brie sir izrežite na fete. Breskve operite, posušite pa ih prepolovite. Odstranite im košticu pa ih izrežite na tanje fete.
- Na tijesto prvo posložite fete brie sira pa na njih izrezane breskve. Sve pokapajte medom i pospite smeđim šećerom. Po želji dodajte i listiće timijana.
- Jastučiće pecite 15-ak minuta, odnosno dok lisnato tijesto ne poprimi lijepu rumenu boju.
- Pečene jastučiće dodatno pokapajte medom.
- Poslužite ih tople.