Topli jastučići od lisnatog tijesta, bogati brie i breskve s medom. Kominacija okusa koju posebno volim.

 

Jastučići su gotovi za manje od pola sata i idealni su snack na zabavama, možete ih ponijeti na piknik ili ih pak spremiti za večernje druženje s prijateljima.

 

Ovi jastučići vam neće oduzeti previše vremena ni truda, jednostavni su jako, baš jako. Kako bi Lionel Richie rekao, Easy like Sunday morning.

 

Breskve možete zamijeniti bilo kojim sezonskim voćem, a timijan izostaviti ako niste njegov ljubitelj.

 

 

SLATKI JASTUČIĆI S BRESKVAMA, BRIE SIROM I MEDOM

SASTOJCI

ZA 8 JASTUČIĆA

  • 275 g lisnatog tijesta
  • 100 g brie sira
  • 3 – 4 breskve
  • 50 g meda
  • 50 g smeđeg šećera
  • timijan, nekoliko listića, po želji
PRIPREMA
  1. Pripremite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu 3 milimetra, ako koristite već gotovo (razvaljano) lisnato tada ga samo raširite na radnoj podlozi.
  3. Tijesto izrežite na pravokutnike jednake veličine. Ja sam dobila 8 pravokutnika, no vi možete raditi i manje ili veće pravokutnike.
  4. Rubove pravokutnika utisnite vilicom pa ih posložite na lim za pečenje radeći maleni razmak između svakog pravokutnika.
  5. Brie sir izrežite na fete. Breskve operite, posušite pa ih prepolovite. Odstranite im košticu pa ih izrežite na tanje fete.
  6. Na tijesto prvo posložite fete brie sira pa na njih izrezane breskve. Sve pokapajte medom i pospite smeđim šećerom. Po želji dodajte i listiće timijana.
  7. Jastučiće pecite 15-ak minuta, odnosno dok lisnato tijesto ne poprimi lijepu rumenu boju.
  8. Pečene jastučiće dodatno pokapajte medom.
  9. Poslužite ih tople.