Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.

 

Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i kapari. Možete napraviti dresing po želji.

 

SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

SASTOJCI
  • 100 g rukole
  • 3 breskve, zrelije
  • 1 burrata
  • 3 – 4 fete pršuta
  • 10-ak kom oraha
  • 6 – 7 kom kupina, po želji
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico, po želji
  • sol, cvjetne pahuljice soli (ja koristim Maldon)
PRIPREMA
  1. Breskve operite i posušite, izrežite na polovine pa na četvrtine i osmine. Na grill tavi, na srednje jakoj vatri ih pržite oko 2 minute sa svake strane, odnosno dok ne omekšaju i ne primijetite da su dobile karakteristične tamne tragove od grill tave. Ako nemate grill tavu ovo napravite u klasičnoj tavi.
  2. U posudu stavite opranu i posušenu rukolu, fete pršuta, orahe i kupine. Burratu prepolovite pa postavite na salatu. Na kraju posložite tostirane breskve te sve pokapajte s maslinovim uljem i po želji acetom balsamicom.
  3. Na kraju pospite s cvjetnim pahuljicama soli.