Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu. Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno! Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept. Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
Sigurna sam da ste svi čuli za vanil kiflice. Suhe keksiće od prhkog tijesta posute šećerom u prahu, one koji se tope u ustima. Ja ih jako volim i jedni su mi od omiljenih na listi suhih keksića, baš zbog te svoje mekanosti i rahlosti. Kada sam prvi put radila... read more >>
Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule? Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
Linzeri su predivni, maleni, prhki keksići punjeni pekmezom. Mislim da ne postoji osoba koja nije čula za njih. Rade se u vrijeme Božića i sastavni su dio blagdanskog stola. Osim za vrijeme blagdana, možete ih raditi u bilo koje doba godine. Za njihovu izradu će vam... read more >>
Još 12 dana do Božića! Vrijeme je za pripremu božičnih keksića, jedni od neizostavnih su i raspucanci. Radim ih uglavnom dva puta, jer rijetko kada dočekaju Božić. Osim što su jednostavni, jako su lijepi. Oni mi se obavezno nalaze u staklenim posudama za kekse, da... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!