LAZANJE

LAZANJE

Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja.     Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>
KRUH OD INTEGRALNOG PIROVOG BRAŠNA I MELASE

KRUH OD INTEGRALNOG PIROVOG BRAŠNA I MELASE

Izrada kruha je nešto u čemu baš uživam. Ako me pratite već neko vrijeme, sigurna sam da ste to i sami primjetili. Svaki korak, od prolaska brašna kroz prste pa do vađenja kruha iz pećnice mi je potpuno očaravajuć.     I svaki taj korak zapisujem, proučavam, mjerim i... read more >>
CREME BRULEE

CREME BRULEE

Sigurna sam da ste svi čuli za creme brulee. Ovo je pravi klasik francuske gastronomije i planetarno popularan desert. Kada spominjemo creme brulee govorimo o finoj custrad kremi i karameliziranom šećeru na vrhu. Ne znam za vas, ali meni je ovaj opis dovoljan da se... read more >>
BAGUETTE

BAGUETTE

Ne znam ima li mi išta više francuskog od baguette kruha. Kod nas ga često nazivaju i francuz, a sama riječ “baguette” znači štap. Za baguette je karakteristično da je uskog i dugog oblika i da ima neodoljivo hrskavu koricu.   Inače, kruhovi su moja... read more >>
ČOKOLADNA TORTA

ČOKOLADNA TORTA

Čokoladna torta mi je oduvijek bila jedan od najdražih odabira. Za koju god je prigodu radila uvijek se tako lijepo uklopi. I svi je vole!   Za čokoladu svakako možemo reći da je jedna od najomiljenijih namirnica na svijetu. Mislim da bi bilo nemoguće prikupiti sve... read more >>
POHANI KRUH

POHANI KRUH

Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom.     Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je... read more >>