Kuglofe volim iz više razloga. Osim što su jako lijepi, možete ih i jako brzo napraviti. Ja ih volim peči vikendima, za popodnevne kave ili čaj. Jedan od omiljenih biskvita za torte znam ispeči sam, u kalupu za kuglof i samo ga pospem šećerom u prahu. Kuglofi se... read more >>
Bliži nam se Uskrs, a to znači samo jedno. Vrijeme je za uskrsnu pogaču, pincu ili sirnicu. Kada sam bila mala pogače je uvijek radila moja baka. Radila bi ih za cijelu obitelj, a sva djeca bi se okupila oko nje i pomagala joj. Uz pogače smo radili i pletenice u... read more >>
Slani karamel je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti sami. I to za tren. Ako pripazite na par detalja, jako je jednostavan za pripremu. Ne znam za vas, ali ja karemel OBOŽAVAM! Onako na kvadrat, s velikim slovima na kvadrat! Divan mi je kao preljev... read more >>
Piškoti, odnosno biscotti savoiardi, kako im je originalno ime, dolaze iz Italije. Poznati su i kao ladyfinger zbog specifičnog oblika nalik prstu. Nastali su krajem 15. stoljeća na dvoru vojvode Savoy-a. Napravljeni su posebno za posjet kralja Francuske, a kasnije... read more >>
Granola je već neko vrijeme na listi omiljenih doručaka diljem svijeta. Nije ni čudo ako uzmete u obzir da je ovo jedan od najbržih obroka, a da sadrži niz hranjivih sastojaka. Možete ju kombinirati s čim god želite, od jogurta, mlijeka, pudinga, sokova i sl. ... read more >>
Ovu tortu volim iz više razloga. Jako je sočna i dugo ostaje svježa. Osim toga, sadrži i moje omiljene namirnice, bademe i ricotta sir. Njih bi mogla jesti svaki dan, a da mi nikada ne dosade. Uz sve to, ova torta je i jako, jako jednostavna. U njoj nema nimalo... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!