DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

Deep dish pizza mi je jedna potpuno zasebna kategorija pizze. Nije pita iako joj jako nalikuje. Nije ni klasična pizza, bogatijeg je nadjeva i hrskavijeg tijesta. Jedinstvena je izgledom i okusom.   Deep dish se, kako joj i samo ime govori, peče u dubokom kalupu,... read more >>
TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

Jesen se polako približava, a ja sam toliko sretna zbog toga. Ovaj rujan mi i miriše posebno lijepo. Miriše mi po lišću, pokojoj kiši, orasima i medu. I jedva čekam da zahladi i da potpuno prevaldaju zimski tonovi, arome i okusi.     Nakon dugog toplog ljeta započeli... read more >>
KREMA CATALANA TART

KREMA CATALANA TART

Tartovi volim na poseban način. Uvijek ih biram u slastičarnama, prije torti ili drugih poslastica. Tanko prhko tijesto i nadjev od voća, čokolade, karamela ili neke fine kreme. Odmah poželim komad!     Tijesto za tart se sastoji od brašna, šećera, maslaca i jaja.... read more >>
VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE

VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE

Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE!   Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za... read more >>
NEPEČENI TART OD ČOKOLADE I SLANOG KARAMELA

NEPEČENI TART OD ČOKOLADE I SLANOG KARAMELA

Nepečeni tart mi je uvijek dobra ideja, pogotovo ljeti. Iako moram priznati da ja obožavam peći (otuda i naziv bloga – bake me). No, ljeti mi ponekad bude teško paliti pećnicu. Vjerujem da je tako i vama.   Uostalom, tart koji se ne peče je puno brže spreman za... read more >>
GAZPACHO- HLADNA JUHA OD POVRĆA

GAZPACHO- HLADNA JUHA OD POVRĆA

Ako tražite osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima onda je gaspacho idealan odabir. Ova hladna juha dolazi iz Španjolske i omiljena je diljem svijeta.     Gazpacho je juha od povrća koja se servira hladna, a za njenu pripremu vam treba svega 10-ak minuta. Sastoji se... read more >>