Pull apart slatki kruh mi je već duže favorit među slatkim pecivima, a peciva obožavam. Ako ga do sada niste radili može vam djelovati komplicirano po slici, ali je toliko jednostavan da ćete ga obožavati raditi jednako koliko i jesti. Pull apart naziv dolazi od... read more >>
Znate li da se danas obilježava dan cimet rolica? Ako niste znali, u kalendar zabilježite 04. listopada kao dan kada ih nikako ne smijete propustiti, svake godine. Čim malo zahladi ja ih obavezno pečem. Obožavam to mekano tijesto s maslacem, hrskavi šećer i cimet.... read more >>
Jesen mi je najdraže godišnje doba. Obožavam te njegove boje, mirise i plodove. Već sam pisala kako duboko vjerujem da nas godišnje doba u kojem smo rođeni na poseban način privlači. E pa, ja sam dočekala svoje. Jesen je konačno zamrisala i na blogu. Sreća! Koji... read more >>
Kada spominjemo comfort food onda je ovo jelo jedno od najčešćih odabira. Mac and cheese je toliko popularan da, ako ga niste jeli, sigurno ste čuli za njega. Makaroni u savršeno kremastom umaku od sira, zapečeni u pećnici, s hrskavom površinom. Ovo jelo je... read more >>
Torta od bundeve mi je prava jesenska torta. Jedva sam dočekala da malo zahladi i da je napravim. Prepuna je divnih začina poput cimeta, đumbra, muškatnog oraščića i klinčića. Za pire od bundeve samo trebate ispeči bundevu i potom je usitniti. Možete koristiti i... read more >>
Postoje ti klasici koje ne treba previše opisivati. To su kolači iz djetinjstva. Kolači koje možete pronaći u skoro svakoj kuharici, maminim starim bilježnicama ili na policama trgovina. Kolači za koje svi znaju. Mramorni kolač je definitivno jedan od njih. Za... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!