BakeMe
  • Naslovna
  • Recepti
  • Slatko
    • Torte
    • Keksi
    • Ostale slastice
  • Slano
    • Namazi i umaci
    • Kruh
    • Ostala jela
  • Tips & Tricks
  • Portfolio
  • O meni
  • Kontakt

portfolio-7

lip. 4, 2021

Možda Vam se svidi i...

Submit a Comment Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Dobrodošli na Bake me!


Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!

Pronađi recept

Novo na BakeMe

  • MOUSSE TORTA OD JAGODA S PRELJEVOM
    21/05/2022
  • BURGERI OD GRAHA U DOMAĆEM BRIOCHE PECIVU
    14/05/2022
  • SKRADINSKA TORTA
    13/05/2022

bake_me_by_nina

Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih jagoda. 🍓Osim što su lijepe bojom i izgledom, jako su ukusne. One su mi najdraže voće za izradu slastica, a jedna od mojih omiljenih je mousse torta od jagoda. 🍰Nježan sponge biskvit natopljen s malo mlijeka, mousse od jagoda i mascarponea te @dolcela.hr Dolcela šlag i preljev za torte su mi kombinacija koja prolazi za sve. 🌸Torta je zaista jednostavna za izradu, samo se biskvit peče, a sve skupa je spremno za manje od sat vremena. Uživajte u dolasku toplijih dana uz osvježavajuću mousse tortu s mirisnim jagodama. Recept vas čeka u opisu profila. 🎈
Najdraži i najslađi keksići u uskrsnom ruhu, s Najdraži i najslađi keksići u uskrsnom ruhu, s bijelom čokoladom i jajima. 🐣🐰 Recept je na blogu, link u opisu profila 🤍
Guinness torta je jedna od najsočnijih torti koje Guinness torta je jedna od najsočnijih torti koje sam probala. ☘️Divno čokoladan, pjenasti biskvit i nježna, osvježavajuća mascarpone krema kombinacija su koja će vas oduševiti. Ova torta je dokaz da je tamna piva savršen dodatak kolačima i biskvitima, a ja sam je napravila uz pomoć @dolcela.hr proizvoda. Guinness tortu poslužite za proslavu sv. Patrika, uz društvo i čašu tamne pive i zabava ne može izostati. 🍺Recept vas čeka na blogu, link je u opisu profila.☘️
Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_d Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo sa Španjolskom i paellom. Paella je jedno od najpoznatijih španjolskih jela te gotovo svaka obitelj ima neki svoj omiljeni recept. Naziv paella dolazi od riječi tava za prženje u kojoj se priprema. Uz rižu, paella sadrži razno povrće, meso te morske plodove. Fun fact, Espana dolazi od riječi Ispania što u prijevodu znači zemlja zečeva.Iako postoji bezbroj verzija paelle, ja vam donosim svoju omiljenu:
• 1 veća glavica luka
• 50 ml maslinovog ulja
• 4 češnja češnjaka
• 1 chorizo kobasica
• 3 rajčice
• 1 paprika
• 1/2 žličice šafrana
• 200 g piletine na kockice
• 250 g kozica, očišćene
• 200 g škampa ili cijelih kozica
• 150 g graška
• 200 g riže za paellu (kratko zrno)
• 500-700 ml povrtnog temeljca (može i pileći)
• sol, papar, mljevena paprika
1. U loncu ugrijte temeljac te mu dodajte šafran. Rajčice i papriku operite, posušite te izrežite na komadiće.
2. U široj tavi na malo maslinovog ulja prepržite chorizo kobasicu iskidanu na fete. Izvadite iz tave te dodajte usitnjen luk. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte usitnjen češnjak te piletinu.
3. Kad se piletina zapekla sa svih stana dodajte usitnjenu rajčicu i papriku te očišćene kozice. Začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom. Pirjajte par minuta pa dodajte grašak i rižu, rasporedite po cijeloj tavi i sve podlijte temeljcem. Cijelo vrijeme miješajte te dolijevajte temeljac po potrebi.
4. Nakon 15-ak minuta dodajte cijele škampe ili kozice te po potrebi još temeljca. Poklopite i kuhajte još 7-10 minuta.
5. Na kraju umiješajte chorizo preprženu kobasicu te kratko promiješajte.
6. Paella je gotova.
Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od č Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od čokolade. Pjenasto, kremasto i čokoladno. SAY NO MORE! 
Recept je na blogu, link u opisu profila.
Kolač od kokosa ponedjeljcima. Ali i svim ostalim Kolač od kokosa ponedjeljcima. Ali i svim ostalim danima. Jednostavan, sočan i prepun kokosa, baš kako treba. Recept je na blogu (link u opisu profila) 🥥
Učitaj još... Prati me na Instagramu
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje: Politika kolačića
COPYRIGHT © 2021. BAKE ME · NINA MRVICA