BakeMe
  • Naslovna
  • Recepti
  • Slatko
    • Torte
    • Keksi
    • Ostale slastice
  • Slano
    • Namazi i umaci
    • Kruh
    • Ostala jela
  • Tips & Tricks
  • Portfolio
  • O meni
  • Kontakt

portfolio-17

lip. 4, 2021

Možda Vam se svidi i...

Submit a Comment Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Dobrodošli na Bake me!


Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!

Pronađi recept

Novo na BakeMe

  • TART S VOĆEM I KREMOM OD VANILIJE
    20/06/2022
  • PIZZA S PORILUKOM I TIKVICAMA
    07/06/2022
  • MOUSSE TORTA OD JAGODA S PRELJEVOM
    21/05/2022

bake_me_by_nina

Sretan Uskrs dragi moji! 🐣🐰Da ga provede u m Sretan Uskrs dragi moji! 🐣🐰Da ga provede u miru okruženi ljudima koje volite. 🌸
Prhko tijesto, namaz od voća i divno kremasta mou Prhko tijesto, namaz od voća i divno kremasta mousseline krema kombinacija su kojoj je teško odoljeti. U toplijim danima voćni tartovi su mi jedan od omiljenih odabira.Možete ih raditi s namazom od voća, samo s kremom ili s kombinacijom, baš kao i ja. Ja sam svoj tart radila za popodnevno druženje Grge i prijatelja te ga planiram poslužiti uz ohlađenu prirodnu izvorsku vodu Cetina @cetina_water. No, da bi vam tart uspio bitno je slijediti neka pravila koja vas s opisanim receptom čekaju na blogu. Link je u opisu profila.
 
#vodacetina #darprirode #vodaizparkaprirode
Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od č Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od čokolade. Pjenasto, kremasto i čokoladno. SAY NO MORE! 
Recept je na blogu, link u opisu profila.
Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih jagoda. 🍓Osim što su lijepe bojom i izgledom, jako su ukusne. One su mi najdraže voće za izradu slastica, a jedna od mojih omiljenih je mousse torta od jagoda. 🍰Nježan sponge biskvit natopljen s malo mlijeka, mousse od jagoda i mascarponea te @dolcela.hr Dolcela šlag i preljev za torte su mi kombinacija koja prolazi za sve. 🌸Torta je zaista jednostavna za izradu, samo se biskvit peče, a sve skupa je spremno za manje od sat vremena. Uživajte u dolasku toplijih dana uz osvježavajuću mousse tortu s mirisnim jagodama. Recept vas čeka u opisu profila. 🎈
Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo s Francuskom i njihovim poznatim Coq au vin jelom. 🐔Ovo jelo je jedno od poznatijih jela koje potječe iz Francuske. 🇫🇷Iako vam može djelovati komplicirano, ovo jelo je zaista jednostavno i prepuno okusa. A jeste li znali da Ideja o nastanku EU dolazi upravo iz Francuske, a temelji se na prijedlogu francuskog ministra vanjskih poslova, Roberta Schumanna, koji je prvi iznio ideju o jedinstvenoj Europi davne 1950. godine. 📜
Za Coq au vin vam je potrebno:
• 1 kg pijetla na komade ili 4 batka i zabatka od pileta
• 100 g slanine na kockice
• 3 glavice luka
• 4 mrkve
• 4 češnja češnjaka
• 200 g gljiva (šampinjoni)
• lovor, 2 lista
• peršin
• sol, papar
• 2 žlice koncentrata rajčice
• 2 žlice brašna
• 500 ml crnog vina (Pinot Noir)
• 500 ml pilećeg temeljca
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. U lonac koji može u pećnicu na malo masnoće prepržite kockice slanine. Izvadite vani te na istoj masnoći prepržite piletinu koju ste prethodno posolili i popaprili sa svih strana.
3. Izvadite i piletinu te u lonac stavite usitnjen luk i mrkvu. Dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak (protisnut ili u komadu) te mrkvu narezanu na komadiće. Dodajte koncentrat rajčice i brašno. Kratko sve popržite, oko 2 minute te vratite piletinu i slaninu.
4. Podlijte vinom i temeljcem tako da vam piletina bude pokrivena. Posolite, popaprite te dodajte lovorove listove.
5. Poklopite te stavite u pećnicu na sat vremena.
6. Zadnjih 20 minuta dodajte oprane i posušene gljive. Ako su gljive veče tada ih prvo prepolovite.
7. Poslužite uz pire krumpir ili kuhani krumpir izrezan na kockice.
Dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo Dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo u prirodi, a grill i burgeri postaju jedni od omiljenih jela. Bilo da radite vrtnu zabavu, da idete na piknik ili pak radite nedjeljni ručak, burgeri su uvijek dobra ideja. A što kažete na burgere od graha? Ovi burgeri su toliko ukusni i sočni da će vas oduševiti na prvu. Ja sam ih radila s @sparhr proizvodima koji nude odličan omjer cijene i kvalitete. Recept vas čeka na blogu, link je u opisu profila.

#sparhrvatska #interspar #sbudget
Učitaj još... Prati me na Instagramu
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje: Politika kolačića
COPYRIGHT © 2021. BAKE ME · NINA MRVICA