BakeMe
  • Naslovna
  • Recepti
  • Slatko
    • Torte
    • Keksi
    • Ostale slastice
  • Slano
    • Namazi i umaci
    • Kruh
    • Ostala jela
  • Tips & Tricks
  • Portfolio
  • O meni
  • Kontakt

portfolio-15

lip. 4, 2021

Možda Vam se svidi i...

Submit a Comment Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Dobrodošli na Bake me!


Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!

Pronađi recept

Novo na BakeMe

  • ČOKOLADNI REZANCI U KREMI OD VANILIJE
    23/06/2022
  • TART S VOĆEM I KREMOM OD VANILIJE
    20/06/2022
  • PIZZA S PORILUKOM I TIKVICAMA
    07/06/2022

bake_me_by_nina

Domaća tjestenina mi je najomiljenija hrana na sv Domaća tjestenina mi je najomiljenija hrana na svijetu. Jela bi je svih 7 dana u tjednu uz šalše, umake, pesta ili s malo češnjaka i limuna. Ona je moj comfort food i neizostavna je na našem jelovniku. I baš zbog toga sam oduševljena s @kenwoodhrvatska nastavcima za tjesteninu za moj samostojeći kMix mikser. Ja imam onaj za lasagne s kojim ujedno i valjam tijesto te nastavak za spaghette. Željeni nastavak stavite na kMix samostojeći mikser te ga upalite i stavite tijesto na vrh nastavka, a kMix će odraditi sve ostalo. 
 
#kenwoodkuha #joyofhomemade #kenwoodfoodie
Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od č Čokoladna rolada s mousse kremom i glazurom od čokolade. Pjenasto, kremasto i čokoladno. SAY NO MORE! 
Recept je na blogu, link u opisu profila.
Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_d Treći dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo sa Španjolskom i paellom. Paella je jedno od najpoznatijih španjolskih jela te gotovo svaka obitelj ima neki svoj omiljeni recept. Naziv paella dolazi od riječi tava za prženje u kojoj se priprema. Uz rižu, paella sadrži razno povrće, meso te morske plodove. Fun fact, Espana dolazi od riječi Ispania što u prijevodu znači zemlja zečeva.Iako postoji bezbroj verzija paelle, ja vam donosim svoju omiljenu:
• 1 veća glavica luka
• 50 ml maslinovog ulja
• 4 češnja češnjaka
• 1 chorizo kobasica
• 3 rajčice
• 1 paprika
• 1/2 žličice šafrana
• 200 g piletine na kockice
• 250 g kozica, očišćene
• 200 g škampa ili cijelih kozica
• 150 g graška
• 200 g riže za paellu (kratko zrno)
• 500-700 ml povrtnog temeljca (može i pileći)
• sol, papar, mljevena paprika
1. U loncu ugrijte temeljac te mu dodajte šafran. Rajčice i papriku operite, posušite te izrežite na komadiće.
2. U široj tavi na malo maslinovog ulja prepržite chorizo kobasicu iskidanu na fete. Izvadite iz tave te dodajte usitnjen luk. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte usitnjen češnjak te piletinu.
3. Kad se piletina zapekla sa svih stana dodajte usitnjenu rajčicu i papriku te očišćene kozice. Začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom. Pirjajte par minuta pa dodajte grašak i rižu, rasporedite po cijeloj tavi i sve podlijte temeljcem. Cijelo vrijeme miješajte te dolijevajte temeljac po potrebi.
4. Nakon 15-ak minuta dodajte cijele škampe ili kozice te po potrebi još temeljca. Poklopite i kuhajte još 7-10 minuta.
5. Na kraju umiješajte chorizo preprženu kobasicu te kratko promiješajte.
6. Paella je gotova.
Ako volite kremaste i čokoladne kolače onda su čokoladne kocke baš za vas. Pjenasti čokoladni biskvit, nježna mousse krema od mascarponea te čokoladna puding krema se savršeno nadopunjuju u svakom zalogaju. U izradi su mi pomogli @dolcela.hr proizvodi, a kremu sam radila od Dolcela Pudinga s okusom čokolade. Recept možete pronaći na blogu, link je u opisu profila. Javite mi dojmove.🌸🤎
NADRADNO DARIVANJE, OSVOJI 1000 kn! Osvanuo je u NADRADNO DARIVANJE, OSVOJI 1000 kn! 

Osvanuo je uskrsni kutak u Dalmare centru @dalmare_centar. A ako niste znali, imamo i fotografa koji vam je na  raspolaganju od 17-19 h od ponedjeljka do subote. Fotografije kasnije možete skinuti s FB stranice @dalmare_centar. A kako je ostalo još nekoliko dana do Uskrsa, pravo vrijeme je za darivanje. I baš zato vas Dalmare centar i ja nagrađujemo s poklon bonom u iznosu od 1000 kn u Sport Vision trgovini. 🐰
Da bi osvojili poklon bon sve što trebate je:
- pratiti mene @bake_me_by_nina i @dalmare_centar, ako nas već ne pratite
- u komentaru označiti jednu osobu s kojom bi rado proveli ovaj Uskrs. 🐣
Možete označavati neograničeno, samo pazite da svaki put označavate druge osobe.
Dijeljenje na story-u nije uvjet, ali bi nam bilo drago da nas podijelite.
Darivanje traje do srijede popodne,13.04. kada ću nasumičnim odabirom odabrati dobitnika.
Napomena: Poklon bon se može iskoristiti u Sport Vision trgovini u Dalmare centru, Šibenik.

📸 @ninostojic
Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe Četvrti dan Europskog tjedna u suradnji s @europe_direct_skz nastavljamo s Francuskom i njihovim poznatim Coq au vin jelom. 🐔Ovo jelo je jedno od poznatijih jela koje potječe iz Francuske. 🇫🇷Iako vam može djelovati komplicirano, ovo jelo je zaista jednostavno i prepuno okusa. A jeste li znali da Ideja o nastanku EU dolazi upravo iz Francuske, a temelji se na prijedlogu francuskog ministra vanjskih poslova, Roberta Schumanna, koji je prvi iznio ideju o jedinstvenoj Europi davne 1950. godine. 📜
Za Coq au vin vam je potrebno:
• 1 kg pijetla na komade ili 4 batka i zabatka od pileta
• 100 g slanine na kockice
• 3 glavice luka
• 4 mrkve
• 4 češnja češnjaka
• 200 g gljiva (šampinjoni)
• lovor, 2 lista
• peršin
• sol, papar
• 2 žlice koncentrata rajčice
• 2 žlice brašna
• 500 ml crnog vina (Pinot Noir)
• 500 ml pilećeg temeljca
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. U lonac koji može u pećnicu na malo masnoće prepržite kockice slanine. Izvadite vani te na istoj masnoći prepržite piletinu koju ste prethodno posolili i popaprili sa svih strana.
3. Izvadite i piletinu te u lonac stavite usitnjen luk i mrkvu. Dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak (protisnut ili u komadu) te mrkvu narezanu na komadiće. Dodajte koncentrat rajčice i brašno. Kratko sve popržite, oko 2 minute te vratite piletinu i slaninu.
4. Podlijte vinom i temeljcem tako da vam piletina bude pokrivena. Posolite, popaprite te dodajte lovorove listove.
5. Poklopite te stavite u pećnicu na sat vremena.
6. Zadnjih 20 minuta dodajte oprane i posušene gljive. Ako su gljive veče tada ih prvo prepolovite.
7. Poslužite uz pire krumpir ili kuhani krumpir izrezan na kockice.
Učitaj još... Prati me na Instagramu
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje: Politika kolačića
COPYRIGHT © 2021. BAKE ME · NINA MRVICA