Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.
Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito onaj jušni. Sada, kada imam svoju obitelj i svakodnevno im kuham, shvačam važnost kuhanih obroka, ljepotu u njihovoj pripremi, zdravlje i povezanost koju ona nose.
Mrvice ili tarana, odnosno domaća tjestenina će vam oduzeti svega nekoliko minuta, a juha će vam poprimiti taj predivan domaći okus. Meni su ove mrvice divne uspomene na djetinjstvo i uvijek radim duplu dozu jer ih sve pojedemo.
MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU
SASTOJCI
- 1 jaje M veličine (50 g)
- 110 g glatkog brašna
PRIPREMA
- Od jaja i brašna zamijesite tijesto. biti će dosta tvrdo, tako treba biti.
- Na ribež sa širim zupcima naribajte mrvice od tijesta.
- Mrvice ostavite na kuhinjskoj krpi da se osuše (nekoliko sati ili preko noći).
- Mrvice koristite po potrebi tako da ih stavte u kipuću juhu i kuhate 7-10 minuta.
- Spremite ih u posudu i pohranite na suho i hladno mjesto. Potrošite unutar 14 dana.
Dobar tek!