Blondies je kolač koji radim kad se zaželim nečeg slatkog, a da ništa nemam doma. Smiksa se za tren i ispeče. Možete ga jesti samo malo prohlađenog ili kad se potpuno ohladi. Idealan mi je uz kuglicu sladoleda od vanilije, ili dvije 🙂

 

 

Ako niste čuli za blondies dosada, to je u biti brownies, ali bez čokolade. Recept za brownies imate na blogu, ako vas zanima samo kliknite ovdje.

 

 

Ideju za M&M blondies sam vidjela na Pinterestu i oduševila me. Ovi šareni čokoladni bomboni super ide uz blondies.

 

 

Ako nemate ideju za Uskrs, ovaj recept vam može savršeno poslužiti. Umjesto klasičnih M&M bombona možete staviti one u obliku jaja. Koje god koristili, nećete pogriješiti.

 

 

M&M BLONDIES

SASTOJCI
  • 250 g maslaca
  • 2 jaja L veličine
  • 140 g smeđeg šećera
  • 110 g bijelog šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 260 g glatkog brašna
  • 150 g M&M čokoladnih bombona
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripemite kalup za pečenje promjera 30 x 20 centimetara tako da na njega postavite papir za pečenje.
  2. Na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Pustite da se malo prohladi.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  4. Pjenasto izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte rastopljeni maslac i brašno. Sve povežite.
  5. U smjesu umiješajte pola M&M bombona.
  6. Smjesu prebacite u kalup, poravnajte vrh i stavite u pećnicu. Nakon 10 minuta kolač izvadite i pospite po njemu preostale M&M bombone. Lagano ih utisnite prstom.
  7. M&M blondies pecite ukupno 20-25 minuta (nakon 10 minuta stavljate preostale M&M bombone). Blondies vam treba imati lijepu koricu izvani, bez da poprimi previše rumenu boju i da ostane mekan iznutra.
  8. Blondies ostavite da se malo prohladi. Kidajte na ga kocke i poslužite samog ili uz kuglicu sladoleda.

 

Dobar tek!