Ostalo je još nekoliko dana do Božića i vjerujem kako ste sad već svi u pripremama i izradi slastica. A ako niste, još stignete.

 

Jedan od recepata moje mame, neizostavan blagdanski su i ove minjon kocke. Kocke se ne peku te su zaista jako jednostavne za pripremu. Potrebno je svega nekoliko sastojaka i vrijeme za oblikovanje.

 

Minjon kocke su recept uz koji sam odrasla i kad bi ih mama radila značilo je samo jedno, dolazi Djed Mraz 🙂 Ove kocke jednostavno obožavam oduvijek i drago mi je što je došlo vrijeme da ih podijelim s vama.

 

Minjon kocke se sastoje od mljevenog keksa, maslaca, malo čokolade te oraha ili badema.

 

Ako vam je komplicirano raditi kockice, tada možete napraviti i kuglice, brže je i jednako ukusno.

Od ove količine će vam izaći dosta minjon kocki, ako želite manje tada smanjite količinu na pola.

MINJON KOCKE

SASTOJCI
  • 500 g Petit Buerre keksa (savjetujem Kraš Petit Buerre)
  • 250 g maslaca, sobne temperature
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g mljevenih oraha ili badema (ja koristim orah)
  • 100 g tame čokolade
  • 200 g kokosovog brašna
  • 100 – 120 ml mlijeka
PRIPREMA
  1. Kekse sameljite u sjeckalici, neka bam budu fino mljeveni. Orahe također sitno sameljite.
  2. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj te ostavite po strani.
  3. U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite maslac i šećer u prahu dok ne postignete kremastu smjesu.
  4. Maslacu dodajte mljevene kekse i orahe, 3 žlice otopljene čokolade (ostalo vam treba za kapice) te mlijeko.
  5. Dodajte 100 ml mlijeka prvo, rukama povežite smjesu, ako je suha dodajte još malo mlijeka.
  6. odvojite komadiće težine oko 20 g, oblikujte u kockice.
  7. Svaku kockicu uvaljajte u kokosovo brašno s tri strane. Onoj stranici koju niste uvaljali u brašno napravite rupicu na sredini (koristeći prst ili neki manji predmet). Ponovite jednako sa svim minjon kockama.
  8. Dad su minjon kocke napravljene u svaku rupicu stavite pomoći žličice ili slastičarske vrećice (ja koristim vrećicu) rastopljenu čokoladu.

Dobar tek!