Medene lolli popse sam radila u sklopu kolumne u kojoj sam pisala o čokoladi. U ovo adventsko vrijeme sam htjela napraviti brze, jednostavne i pre ukusne male zalogajčiće. Htjela sam neku zdraviju varijantu, da nas ne grize savjest što im nismo mogli odoljeti. Vodila sam se i time da krase stol na kojem se nalaze.

 

 

I tako su se u mojoj kolumni i na blogu našli ovi prekrasni lolli popsi. Ja sam ih posula s meni zanimljivim dodacima, vi ih slobodno prilagodite vašim željama ili jednostavno probajte moje kombinacije. Ukusni su i sami za sebe, bez dodataka.

 

Ja sam ih radila dva dana za redom i ponovit ću ih pred blagdane. Toliko o mojoj umjerenosti za vrijeme prosinca.

MEDENI LOLLI POPSI

SASTOJCI

  • 150 g badema
  • 150 g indijskih oraščića
  • 15 kom datulja
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kakaa

 

DODATNO

  • kokosovo brašno
  • maca prah
  • kakao u prahu
  • mljeveni bademi
  • jestive latice

 

PRIPREMA

  1. Datulje namočite u toploj vodi na 2 sata. Potom ih ocijedite, odstranite im koštice i
    ostavite ih po strani.
  2. Sameljite bademe i indijske oraščiće. Dodajte im otkoštene datulje, kakao prah i i
    Letifico medenu kremu.
  3. Sve sastojke miksajte dok se ne povežu u kompaktnu smjesu.
  4. U zasebne posude stavite kokosovo brašno, maca prah, kakao prah, mljevene
  5.    bademe i jestive latice.
  6. Od dobivene smjese radite kuglice koje uvaljajte u jednu od posuda s
  7.    pripremljenim dodatkom.
  8. Gotove lolli pops nabodite na drveni štapić i tako poslužite.

Dobar tek!