Volite li pite iz McDonaldsa? Moja Kiara ih obožava. Jendom prilikom je izjavila da su one njoj čista ljubav. Otud je nastala ideja za ovim receptom.

 

Domaće lisnato tijesto, ono brzo (zaista jednostavno za pripremu – klikni ovdje) u obliku srca i nadjev po želji. Ovaj put šumsko voće, ali mogu ići jabuke, maline, čokolada i sl. Pravo malo Valentinovo na tanjuru.

 

Tijesto sam pržila kako bi dobila tu hrskavu lisnatu koru i mekanu unutrašnjost, vi ga možete i peči u pećnici (ispod sam vam napisala detalje).

 

Ovo je onaj recet koji možete raditi uvijek i za sve prigode. Od Valentinova, drruženja s ekipom, večere ili popodnevnog snacka. Tijesto možete puniti slatkim ili slanim nadjevima, pržiti ili peči. Na ama je da odaberete vašu idealnu kombinaciju i da se oduševite ovim jednostavnim i preukusnim receptom.

 

Ako ne želite raditi domaće brzo lisnato tijesto (jednom kad ga napravite nećete više nikad kupiti gotovo), uvijek možete koristiti ono iz trgovine.

 

 

 

 

 

LISNATA SRCA PUNJENA NADJEVOM OD ŠUMSKOG VOĆA (DOMAĆE BRZO LISNATO TIJESTO)

SASTOJCI

  • domaće lisnato tijesto ili  500 g kupovnog lisnatog tijesta
  • 200 g zaleđenog šumskog voća ili svježeg
  • 80 -100 g šećera
  • 1 žličica svježe cijeđenog soka od limuna
  • 1 žlica gustina
  • 1 žličica arome vanilije
  • malo vode, po potrebi

DODATNO

  • 1 l suncokretovog ulja za prženje
  • šećer i cimet za posipanje, po želji

 

PRIPREMA

  1. U lonac s debljim dnom stavite šumsko voće i šećer. Ako koristite svježe voće dodajte malo vode. Sada dodajte sok od limuna i gustin pa na srednje jakoj vatri kuhajte 5 – 10 minuta, odnosno dok vam se smjesa ne zgusne.
  2. Maknite s vatre i ostavite po strani da se malo prohladi.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 2- 3 mm. Utisnite kalupe kako bi dobili oblik srca.
  4. Na svako drugo srce postavite nadjev na sredinu. Preklopite s drugom polovicom pa vilicom pritisnite rubove (ako ih dobro ne pritisnete razdvojit će se pri prženju).
  5. Srca posložite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Lim sa srcima spremite u hladnjak na pola sata. Prekrijte ih prozirnom folijom.
  6. U lonac s debljim dnom ulijte ulje (toliko da vam srca ne dodiruju dno lonca). Ulje ugrijte na 175 stupnjeva pa smanjite vatru na laganu. Ako nemate termometar tada vrh drvene drške uronite u ulje, ako se oko drške stvaraju mjehurići tada je dobra temperaturu.
  7. Uronite po 2 -3 srca u ulje pazeći da svako srce ima dovoljno mjesta te da se ne preklapaju.
  8. Pržite dok strana uronjena u ulje ne porumeni, oko 1,5- 2 minute pa okrenite na drugu stranu i nastavite pržiti dok i ona ne porumeni.
  9. Gotova srca izvadite na pripremljen kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće.
  10. Po želji srca uvaljate u šećer i cimet.
  11. Ohladite prije posluživanja.

 

TIPS & TRICKS

  • Tijesto dobro ohladite prije prženja kako bi bilo hrskavo.
  • Ako ćete peći, tada srca premažite razmčenim jajem te po želji pospite šećerom. Pecite na 180 stupnjeva 17- 20 minuta.