Muffini od kokosa s kremom od mascarponea su preukusni kolačići koji će oduševiti sve ljubitelje kokosa.

 

Kokos se prožima biskvitom i kremom te se spaja s nježnim mascarponeom. Ja sam u kremi nadodala i malo ekstrakta badema, meni se divno nadovezuje na postojeće okuse. Vi ga možete zamijeniti s ektraktom vanilije, mljevenom tonkom ili izostaviti. Ja koristim ovaj ekstrakt badema.

 

 

Iako se mascarpone može zamijeniti sirnim namazima, u ovoj kremi trebate pripaziti na to. Sirni namazi su intenzivnijeg okusa te različite slanosti i gustoće pa je moguće da prevladaju oni, a ne okus kokosa iz mlijeka.

 

 

Kokosovo mlijeko će vam trebati za biskvit kao i za kremu. Koristite mlijeko iz limenke te ga protresite prije otvaranja. Kod izrade kreme pazite da ste vodeni dio ocijedili i da vam ostane samo gusto mlijeko.

 

Kokosovo ulje možete zamijeniti maslacem sobne temperature.

 

Kokos muffine dodatno možete ukrasiti čipsom od kokosa. Njega možete pronaći u svim većim trgovinama, trgovinama sa zdravom hranom te većini drogerija.

 

KOKOS MUFFINI S KREMOM OD MASCARPONEA

SASTOJCI
ZA 12 MUFFINA

TIJESTO

  • 100 g kokosovog ulja
  • 180 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja L veličine
  • 180 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 65 g kokosovog brašna (sitno mljeveni kokos)
  • 150 g kokosovog mlijeka, limenka

KREMA

  • 250 g mascarponea, sobne temperature
  • 150 g kokosovog mlijeka, konzerva
  • 150 g vrhnja za šlag, hladno
  • 35 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice ekstrakta badema, po želji

DODATNO

  • čips od kokosa, po želji
PRIPREMA

BISKVIT

  1. Pećnicu ugrije na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. Postavite papirnate kalupiće.
  2. U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite kokosovo ulje i šećer pa miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, oko 2-4 minute.
  3. Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Dodajte vaniliju.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kokosovo brašno.
  5. Sada dodajte polovicu brašna pa kratko povežite mikserom.
  6. Limenku kokosovog mlijeka dobro protresite prije otvaranja, otvorite pa smjesi dodajte 150 g, ostalo ostavite za kremu. Dodajte i preostalo brašno, kratko povežite smjesu.
  7. Pomoću žlice za sladoled ili kuhinjske žlice smjesu stavite u pripremljene kalupe pazeći da kalupe napunite do 2/3.
  8. Muffine pecite 17 – 20 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  9. Muffine izvadite na rešetku za hlađenje i ohladite prije nanošenja kreme.

KREMA

  1. U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite mascarpone i kokosovo mlijeko iz konzerve. Vodeni dio kokosovog mlijeka ocijedite, kako bi vam ostao gusti dio, njega koristite.
  2. Mikserom izradite mascarpone i kokosovo mlijeko, kada ste dobili kompaktnu i kremastu smjesu dodajte šećer i aromu badema po želji. Povežite sve. Sada dodajte hladno vrhnje za šlag pa mikserom na najjačoj brzini miksajte dok ne postignete željenu gustoću, oko 2 minute.
  3. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji, ja sam koristila Wilton 8B (veliki) pa ukrasite muffine.
  4. Po želji muffine dodatno ukrasite kokosovim čipsom.