Ima li nešto ljepše od mirisa svježe ispečenih keksića, pogotovo u ovim hladnijim danima? Oni kao da traže da upalite pećnicu, makar i na kratko.

 

 

Ovi keksići su za tren gotovi, stvarno! Jako su jednostavni za pripremu a pre ukusni. Zbog bademovog brašna su gluten free pa će vam biti pravo otkriće ako izbjegavate gluten u proizvodima.

 

Sve što vam je potrebno za ove prekrasne keksiće je Letifico bademovo brašno, maslac, šećer, jaje, vanilija i malo sode bikarbone. ako želite možete ih raditi s komadićima čokolade, možete upotrijebiti čokoladne kapljice ili bez ičega, jednako su ukusni.

KEKSIĆI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I BADEMOVIM BRAŠNOM

SASTOJCI
  • 80 g smeđeg šećera
  •  pola žličice sode bikarbone
  • 185 g Letifico bademovog brašna
  • 40 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 70 g tamne čoklade ili čokoladnih kapljica

 

PRIPREMA
  1. Maslac otopite i ostavite sa strane da se ohladi.
  2.  U međuvremenu pećnicu ugrijte na 160° i pripremite lim za pečenje tako da na njega postavite papir za pečenje.
  3. Jaje i šećer pjenasto umutite, dodajte im otopljeni maslac i vaniliju.
  4.  Smjesi dodajte Letifico bademovo brašno pa sve mikserom dobro povežite.
  5. Čokoladu usitnite na manje komadiće pa je umiješajte u smjesu.
  6. Rukama oblikujte keksiće pa ih posložite na lim. Od ove doze će vam izaći oko 12 keksića.
  7. Pecite ih 10-12 minuta.
  8. Pečene keksiće premjestite na rešetku da se ohlade, potom ih spremite u metalnu kutiju i potrošite unutar 12 dana.

 

Dobar tek!