Ima li nešto ljepše od mirisa svježe ispečenih keksića, pogotovo u ovim hladnijim danima? Oni kao da traže da upalite pećnicu, makar i na kratko.
Ovi keksići su za tren gotovi, stvarno! Jako su jednostavni za pripremu a pre ukusni. Zbog bademovog brašna su gluten free pa će vam biti pravo otkriće ako izbjegavate gluten u proizvodima.
Sve što vam je potrebno za ove prekrasne keksiće je Letifico bademovo brašno, maslac, šećer, jaje, vanilija i malo sode bikarbone. ako želite možete ih raditi s komadićima čokolade, možete upotrijebiti čokoladne kapljice ili bez ičega, jednako su ukusni.
KEKSIĆI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I BADEMOVIM BRAŠNOM
SASTOJCI
- 80 g smeđeg šećera
- pola žličice sode bikarbone
- 185 g Letifico bademovog brašna
- 40 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 70 g tamne čoklade ili čokoladnih kapljica
PRIPREMA
- Maslac otopite i ostavite sa strane da se ohladi.
- U međuvremenu pećnicu ugrijte na 160° i pripremite lim za pečenje tako da na njega postavite papir za pečenje.
- Jaje i šećer pjenasto umutite, dodajte im otopljeni maslac i vaniliju.
- Smjesi dodajte Letifico bademovo brašno pa sve mikserom dobro povežite.
- Čokoladu usitnite na manje komadiće pa je umiješajte u smjesu.
- Rukama oblikujte keksiće pa ih posložite na lim. Od ove doze će vam izaći oko 12 keksića.
- Pecite ih 10-12 minuta.
- Pečene keksiće premjestite na rešetku da se ohlade, potom ih spremite u metalnu kutiju i potrošite unutar 12 dana.
Dobar tek!
Pozdrav.
Zanima me kakvi treba da su keksi posle pecenja? Da li treba da budu onako rastegljivi kao Macaronsi unutra a spolja hrskavi?
Hvala.
Pozdrav,
Keksići iznutra trebaju ostati mekani, a rubovi pečeni. Hlađenjem će se stisnuti.