Čokoladni muffini su recept koji zaista svi vole. Jednostavni su i zaista brzo gotovi. Za njihovu izradu vam ne treba mikser, dovoljno je da imate dvije posude i pjenjaču.

 

Mekani su, a opet dovoljno sočni i ono najbolje, prepuni su čokolade. Osim što sadrže kakao u prahu, puni su i čokoladnih komadića.

Dvostruko čokoladni, dvostruko neodoljivi.

 

Ako želite pjenastiji biskvit tada vrhnje zamijenite mlijekom. Ako nemate čokoladne kapljice, iskidajte čokoladu na komadiće. Svakako koristite nezaslađen kakao te neka vam svi sastojci prije izrade budu sobne temperature.

ČOKOLADNI MUFFINI (DUPLO ČOKOLADNI)

SASTOJCI za 18 muffina
  • 215 g glatkog brašna
  • 65 g kakaa u prahu, nezaslađen
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 115 g maslaca, otopljen ili ulja
  • 180 g šećera
  • 2 jaja L veličine
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 60 g mlijeka
  • 180 g čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće) ili čokoladnih kapljica
PRIPREMA
  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. U svaki kalup postavite papir za muffine.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.
  3. U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, otopljen maslac ili ulje, vaniliju, vrhnje i mlijeko. Mokre sastojke dodajte suhima.
  4. Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati. Sada dodajte komadiće čokolade ili čokoladne kapljice pa ih špatulom samo umiješajte u smjesu.
  5. Kalupe s pripremljenim papirima napunite do 2/3 visine. Možete se koristiti žicom za sladoled, običnom žlicom i sl.
  6. Muffine pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  7. Muffine ohladite pa ih poslužite uz šalicu mlijeka, čaja ili kave.

 

Dobar tek!