Cupcakesi su idealni slatki zalogaji za sve prigode. Možete ih raditi za piknike, proslave rođendana, doručak ili za popodnevno druženje s prijateljima.

 

Osim što su jednostavni za izradu, brzo su gotovi, a dekoracijama se možete poigrati te ih ukrasiti raznim kremama.

 

Da bi vam cupcakesi bili sočni koristite kiselo vrhnje te pazite na vrijeme pečenja. Unutrašnjost cupcakesa se za tren može pretvoriti u pravo iznenađenje te svoje cupcakese možete obogatiti dodatno tako da izdubite malu površinu i u nju stavite voćni namaz ili šarene jestive perlice. Preklopite i ukrasite kremom.

 

Krema od mascarponea se divno nadopunjuje s bogatom čokoladom te cupcakesima daje jednu posebnu notu svježine. Kremu možete bojati ili ostaviti bijelom.

 

Cupcakese ukrasite svježim voćem ili perlicama, toperima i sl.

ČOKOLADNI CUPCAKESI S VOĆNIM NAMAZOM I KREMOM OD MASCARPONEA

SASTOJCI
  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 115 ml ulja
  • 180 g S-BUDGET kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 ml mlijeka
  • 215 g glatkog brašna
  • 35 g kakaa u prahu, nezaslađen
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 180 g S-BUDGET čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće)

DODATNO

  • 150 g S-BUDGET voćnog namaza

KREMA

  • 500 g mascarponea, sobne temperature
  • 250 g maslaca, sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

DODATNO

  • ljubičasta jestiva boja
  • kupine ili voće po želji
PRIPREMA
  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za cupcakese ili muffine. U svaki kalup postavite papir za cupcakese ili muffine.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.
  3. U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, ulje, S-BUDGET kiselo vrhnje, vaniliju i mlijeko. Mokre sastojke dodajte suhima.
  4. Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati. Sada dodajte komadiće čokolade koje ste prethodno usitnili nožem.
  5. Kalupe s pripremljenim papirima napunite do 5/6 visine. Možete se koristiti žicom za sladoled, običnom žlicom i sl.
  6. Cupcakese pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  7. Cupcakese ohladite prije punjenja.
  8. Svakom cupcakesu izdubite rupu na vrhu pomoću noža, napunite s jednom žičicom S-BUDGET voćnog namaza te poklopite s komadićem cupcakesa koji ste izdubili.

KREMA

  1. Maslac i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postanu kremasti i kompaktni. Sada dodajte mascarpone i vaniliju. Miksajte dok ne postignete kompaktnu i povezanu kremu.
  2. Ako želite kremu u boji dodajte malo jestive boje po želji, ja sam koristila boju lavande.
  3. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji (moj je Wilton 2A) ili napravite otvor na vrećici oko 1 cm.
  4. Ukrasite cupcakese s pripremljenom kremom te na svaki cupcakes postavite po jednu malinu.

 

Dobar tek!