Čokoladne Rocher kuglice su malene poslastice koje neodoljivo podsjećaju na Rocher čokoladu. Mljeveni lješnjaci, tučeni bjelanjci i čokoladni preljev su se stopili u savršenu kombinaciju.

 

Ove lopticu su relativno jednostavne za pripremu, ali će vam oduzeti malo vremena. Kasnije će se sve isplatiti,vjerujte mi.

 

Čokoladne Rocher kuglice možete poslužiti na svim prigodama ili kao slatke zalogaje uz popodnevnu kavu.

ČOKOLADNE ROCHER KUGLICE

SASTOJCI
  • 50 g sitno mljevenih lješnjaka
  • 40 g šećera u prahu
  • 80 g šećera
  • 3 bjelanjka

DODATNO

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • mljeveni lješnjak za posipanje
PRIPREMA
  1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  2. Bjelanjke stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu pa ih krenite miksati. Dodajte šećer iz tri intervala miksajući između svakog dodavanja.
  3. Šećer u prahu i sitno mljevene lješnjake prosijte pa ih dodajte tučenim bjelanjcima. Umiješajte špatulom.
  4. Pomoću žličice vadite hrpice od bjelanjaka i lješnjaka.
  5. Pecite 45 minuta pa ugasite pećnicu i odškrinite vrata. Postavite drvenu dršku kako vam se vrata od pećnice ne bi zatvorila te loptice ostavite u ugašenoj pećnici pola sata da se dodatno posuše.
  6. Rastopite čokoladu na pari pa svaku lopticu umočite u rastopljenu čokoladu. Prebacite na rešetku za hlađenje, pospite mljevenim lješnjacima i ostavite dok se čokolada ne stisne. Loptice držite u hladnjaku.

 

Dobar tek!