Choco chip zvjezdice su keksići koji imaju spoj dva predivna okusa – čokoladu i naranču. Za razliku od klasičnih choco chip keksića, zvjezdice su rađene od prhkog tijesta s čokoladnim kapljicama.

 

Glazura od šećera i naranče se jako lijepo slaže s prhkom podlogom keksića, no vi je možete i izostaviti. Ovi keksići su jako jednostavni za pripremu i idealni odabir za jedne od blagdanskih keksića.

 

Ja sam ove godine odlučila pokloniti kutijice s keksićima te su ove zvjezdice jedne od probranih vrsta koje će se naći u izboru. Same zvjezdice jako lijepo izgledaju i same, zavezane finom vrpcom i posložene u prozirnu vrećicu. Ako ste u potrazi za slasticama koje će ukrasiti vaš blagdanski stol ili koje biste poklonili bližnjima, ovaj recept bi vam se mogao svidjeti.

 

 

 

 

CHOCO CHIP ZVJEZDICE S GLAZUROM OD ŠEĆERA I NARANČE

SASTOJCI
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • 125 g šećera
  • 1 jaja L veličine
  • korica jedne naranče
  • 200 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g čokoladnih kapljica ili komadića tamne čokolade

GLAZURA

  • 100 g šećera u prahu
  • 2- 3 žličice soka os naranče
PRIPREMA

KEKSIĆI

  1. Maslac i šećer pjenasto izradite. Smjesa vam treba biti kremasta i povezana. Dodajte jaje i naribanu koricu naranče pa sve povežite.
  2. U zasebnoj posudi pomiješajte prosijano brašno, sol i prašak za pecivo. Brašno dodajte smjesi s maslacem. Izradite tijesto pa na kraju umiješajte čokoladne kapljice.
  3. Tijesto prebacite u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na sat vremena.
    Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje, na svaki postavite papir za pečenje.
    Tijesto izvadite iz hladnjaka te ga na pobrašnjenoj podlozi ili na papiru za pečenje razvaljajte na debljinu od oko 2 – 3 mm.
  4. Zvjezdasti rezač utisnite u tisto kako bi dobili tijesto u obliku zvjezdica. Gotove oblike  prebacite na pripremljen lim. Napravite maleni razmak između svakog keksića.
    Choco chip zvjezdice pecite 7-10 minuta, odnosno dok ne primijetite da su rubovi keksića krenuli tamniti. Keksiće oprezno prebacite na rešetku za hlađenje dok se ne ohlade.

GLAZURA

  1. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu i sok od naranče.pazite da vam glazura ostane gusta ali da se može lijepo nanijeti na keksiće.
  2. Svakom keksiću uronite prednju stranicu u glazuru. Po potrebi glazuru poravnajte pomoću prsta ili čačkalice.
  3. Keksić stavite na rešetku za hlađenje tako da vam glazura bude okrenuta prema gore. Ostavite pola sata da se glazura stisne.
  4. Keksiće spremite u kutiju za kekse i potrošite unutar 14 dana.

 

Dobar tek!