U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!

 

Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga je naučila od svoje mame, a ona od svoje… Recept se jako dugo nalazi u mojoj obitelji. Pretpostavljam zbog jednostavnosti pripreme, samo dva sastojka i zato što su cancarele jako ukusne.

 

Volim te stare recepte koji su se održali i danas. Takvi recepti su prošli test vremena i vrijede biti zapisani.

 

CANCARELE ZA JUHU

SASTOJCI
  • 1 jaje
  • 20 g glatkog brašna (2 žlice)
  • prstohvat soli

 

PRIPREMA
  1. U posudi izradite jaje, dodajte mu prstohvat soli pa polako dodajte brašno. Cijelo vrijeme miješajte vilicom. Smjesa vam trebati nalikovati onoj za fritule.
  2. Procijeđenu juhu stavite na vatru da zakuha.
  3. Smanjite vatru, tijesto stavite na vilicu, neka vam vilica bude 10-ak centimetar iznad juhe pa je rukom pomičite gore – dolje (kao da radite slovo S po zraku). Na taj način sipajte tijesto u juhu.
  4. Tijesto će vam nalikovati na rezance različite dužine.
  5. Kuhate 5 minuta na laganoj vatri.
  6. Poslužite toplu juhu.

 

Dobar tek!