Ovaj ultimativni klasik ne treba posebno predstavljati. Browniesi su jedni od najomiljenijih kolača na svijetu. Poput malog čokoladnog užitka u vašim rukama.

 

Ako tražite jednostavan, brz i ultra čokoladni recept, onda ste na pravom mjestu. Za pripremu browniesa vam treba svega nekoliko sastojaka i jedna posuda. Ove savršene male poslastice možete napraviti za tren.

 

Da bi browniesi imali prepoznatljivu površinu pazite da šećer umiješate u tek otopljeni maslac i čokoladu. Također, dodajte jaje po jaje miješajući cijelo vrijeme. I to je manje više to!

 

 

Ovi browniesi su ultra čokoladni zahvaljujući kombinaciji tamne čokolade i kakaa u prahu. Da bi browniesi bili što ukusniji, pazite da koristite kvalitenu čokoladu i kakao.  Svakako obratite pažnju da browniese ne prepečete.

 

ULTRA ČOKOLADNI BROWNIES

SASTOJCI
  • 185 g maslaca
  • 120 g tamne čokolade (65% kakaa)
  • 225 g šećera
  • 3 jaja L veličine
  • žličica arome vanilije
  • 100 g kakaa
  • 90 g glatkog brašna
PRIPREMA
  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje okvirnih dimenzija 20 x 23 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, rubove namastite.
  2. Čokoladu izrežite na manje komadiće jednake veličine, a maslac na kockice. Oboje (čokoladu i maslac) stavite u posudu otpornu na toplinu pa otopite na pari ili u mikrovalnoj. Rastopljenoj smjesi dodajte šećer pa pjenjačom sve dobro povežite.
  3. Sada dodajte jaje po jaje miješajući pjenjačom između svakog dodavanja. Potom dodajte aromu vanilije.
  4. Na kraju umiješajte kakao i brašno. Špatulom sve dobro povežite. Smjesa će biti kompaktna i sjajna.
  5. Smjesu prebacite u pripremljen kalup i pecite 30-ak minuta. Čačkalica zabodena u sredinu vam treba biti pri sredini malo vlažna, pazite da ne prepečete browniese.
  6. Nakon 10 minuta browniese izvadite iz kalupa na rešetku za hlađenje i ostavite da se ohlade do kraja.
  7. Izrežite na 12 jednakih komada. Browniese držite u kutiji za kekse i potrošite unutar 3 dana.

 

Dobar tek!