Royal icing ili kraljevska glazura je gusta glazura idealna za ukrašavanje. Sastoji se od bjelanjka, šećera u prahu i limunovog soka.

 

Razne dekoracije načinjene od ove glazure, nakon što se osuše mogu dugo trajati i jako su postojane. S royal icingom možete bojati, ispunjavati ili obrubljivati kekse. Kod izrade kućice, ova glazura će vam posužiti kao ljepilo za stranice. Također, možete je napraviti malo gušću ili rijeđu, ovisno o namjeni za koju je koristite. Gušća glazura će vam poslužiti za ispisivanje ili obrubljivanje, a rijeđa za ispunjavanje.

 

Također, ovu glazuru možete bojati prehrambenim bojama s čime je i sam izbor dekoracija mnogo veći. Da bi vam royal icing uspio potrebno je pridržavati se mjera i slijediti nekoliko koraka.

 

ROYAL ICING ILI KRALJEVSKA GLAZURA

SASTOJCI
  • 1 bjelanjak (jaje M veličine)
  • 170 g šećera u prahu
  • tri žličice soka svježeg limuna

 

PRIPREMA
  1. Neka vam sve posude budu čiste i suhe. Šećer u prahu obavezno prosijte. Težina bjelanjka za jaje M veličine je 30-35 grama. Koristite jaje iz provjerenog uzgoja.
  2. Mikserom stucite jaja u snijeg.
  3. Dodajte im sok limuna. Postepeno dodavajte šećer uz stalno miješanje.
  4. Provjeravajte gustoću glazure.
  5. Ako vam se glazura čini gusta, dodajte koju kap vode, ako vam se čini rjetka, dodajte malo šećera u prahu.
  6. Kada ste gotovi, poklopite posudu u kojoj je glazura jer se jako brzo suši. Ostavite je u hladnjaku na pola sata. Ovako pohranjenja, glazura vam može trajati do 6 dana.
  7. Prije korištenja royal icing prebacite je u vrećicu za ukrašavanje kojoj ste otkidali vrh (pazite da ne bude širok otvor).

 

Dobar tek!