Cheesecake ne treba puno predstavljati. On je jedan od najomiljenijih kolača na svijetu. I iako ima bezbroj varijanti, uvijek je lako prepoznatljiv. Podloga od keksa mu dajte tu hrskavu teksturu dok je krema prepuna okusa i nježne, mekane teksture. Kod izrade... read more >>
Torta od mrkve ima posebno mjesto u mom domu. Naime, to je torta koju najviše voli Grgo pa je radim za skoro svaku prigodu. Grgo (3,5 g) ne voli čokoladu i ne jede ništa čokoladno tako da smo jedno vrijeme bili u potrazi za njegovim omiljenim okusima. A kada je... read more >>
Čokoladne Rocher kuglice su malene poslastice koje neodoljivo podsjećaju na Rocher čokoladu. Mljeveni lješnjaci, tučeni bjelanjci i čokoladni preljev su se stopili u savršenu kombinaciju. Ove lopticu su relativno jednostavne za pripremu, ali će vam oduzeti malo... read more >>
Paris Brest mi se već dugo nalazi na listi omiljenih kolača. Uz to što se sastoji od predivnih komponenti, ima i zanimljivu priču. Kolač je nastao početkom 20. stoljeća po narudžbi Pierre Giffarda, novinara i osnivača jedne od najstarijih biciklističkih utrka Paris... read more >>
Pasta praline ili pasta od lješnjaka je predivna, aromatična pasta koju možete koristiti zasebno ili je umiješati u kreme. Ova pasta je neizostavni sastojak mnogih slastica, poput Paris Bresta i sl. Iako vam može djelovati komplicirano, radi se o zaista... read more >>
Postoji li veći comfort food snack od čokoladnog keksića? Ako mene pitate, definitivno ne postoji. Keksiće volim poslužiti uz kavu, čaj ili mlijeko. Oni su nešto bez čega ne mogu zamisliti kuhinju. Uvijek ih imam spremljene u vitrini. Postoje mnoge vrste keksića... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!