MEDENA PITA

MEDENA PITA

Medena pita je jedan od mojih najdražih kolača. U našoj obitelji se sprema oduvijek. Sjećam se da bi bila na svim našim rođendanima i blagdanima. I uvijek bi prva nestala sa stola.   Kao malena bi gledala mamu kako razvlači kore na poleđini lima i onaj miris svježe... read more >>
KEKSIĆI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I BADEMOVIM BRAŠNOM

KEKSIĆI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I BADEMOVIM BRAŠNOM

Ima li nešto ljepše od mirisa svježe ispečenih keksića, pogotovo u ovim hladnijim danima? Oni kao da traže da upalite pećnicu, makar i na kratko.     Ovi keksići su za tren gotovi, stvarno! Jako su jednostavni za pripremu a pre ukusni. Zbog bademovog brašna su gluten... read more >>
ŠAPE OD ORAHA

ŠAPE OD ORAHA

Šape od oraha su kolačići koji mirišu na djetinjstvo. Oni su jedni od starih, tradicionalnih recepata koji se pripremaju naraštajima. Originalni recepti za šape sadrže svinjsku mast koju možete zamijeniti maslacem, iako bi vam savjetovala da probate s masti.   Za... read more >>
SNACK PITE OD BUNDEVE I LJEŠNJAKA

SNACK PITE OD BUNDEVE I LJEŠNJAKA

Ove malene pite sam radila za jedno popodnevno druženje uz kavu. Htjela sam napraviti kolač koji će svi moći držati u ruci, da bude kao snack.   Prve su nestale sa stola, sve! Tijesto je klasično prhko i topi se u ustima. Nadjev možete prilagoditi vašim željama. Osim... read more >>
VICTORIA SPONGE ILI TRADICIONALNI ENGLESKI BISKVIT KOLAČ

VICTORIA SPONGE ILI TRADICIONALNI ENGLESKI BISKVIT KOLAČ

Victoria sponge je tradicionalni engleski kolač koji se poslužuje uz popodnevni čaj. Zovu ga još i Victoria sendvich jer izrezan podsjeća na sendviče.   Biskvit ovog kolača je moj omiljeni. Jako je mekan, ukusan i spužvast. Cijela ljepota ovog kolača je njemu, kako mu... read more >>
MANDULAT

MANDULAT

Mandulat je poslastica koja ima posebno mjesto u mojoj kuharici. Toliko mi je drukčiji od svih slastica koje radim. Ima mi nešto prekrasno u toj kombinaciji meda, bjelanjaka i badema. A bademe obožavam, jako!   Sjećam se da ga je volila i moja baka. Mama bi ga uvijek... read more >>