ROŽATA

ROŽATA

Rožata je tradicionalni dalmatinski puding. U Dubrovniku je zovu rozata, tamo je obogaćena  likerom od ruže- rozalinom. Prvi zapis o rožati seže još iz doba Mletaka.   Po svom sastavu i načinu pripreme se ne razlikuje previše od creme caramele ili flana. Mogli bismo... read more >>
PEKMEZ OD MARELICE

PEKMEZ OD MARELICE

Pekmez od marelice je jedan od meni najdražih pekmeza. Koristim ga za sve, doslovno. S ovim pekmezom se najčešće pune razna peciva, prhki keksići, premazuju se čokoladni kolači itd. Može vam poslužiti i kao ukusan doručak poslužen na kriški kruha. Sigurno ste ga... read more >>
CRUMBLE OD KRUŠKE

CRUMBLE OD KRUŠKE

U užurbanim danima poput ovoga danas, kada mi gosti dolaze u zadnji tren ili kada se jednostavno zaželim nečeg slatkog, crumble je idealno riješenje. Možete ga raditi s raznim voćem, postupak je isti. Jedne od mojih dražih varijanti su sa šumskim voćem ili breskvama.... read more >>
DŽEM OD BOROVNICA

DŽEM OD BOROVNICA

Džem od borovnica je neizostavni dio svakog ljeta i sezone borovnica. Jednostavno ga je pripremiti, iznimno je ukusan i može se koristiti na bezbroj načina. Ovaj domaći džem ima samo tri sastojka i gotov je za 45 minuta. Savršen je nadjev palačinkama, brioche pecivima... read more >>
LEMON CURD (KREMA OD LIMUNA)

LEMON CURD (KREMA OD LIMUNA)

Lemon curd je predivan, nježno kremasti namaz od limuna. Potječe iz Engleske gdje se krajem 19. i početkom 20. stoljeća tradicionalno služio uz popodnevni čaj. Riječ curd nema prijevod u hrvatskom jeziku. Nije marmelada, nije ni puding, nego je svilenkasta krema... read more >>
SLADOLED OD MEDA I LAVANDE

SLADOLED OD MEDA I LAVANDE

Može li nešto bolje mirisati po ljetu od kombinacije meda i lavande? Lavanda je jedna od mojih najdražih biljki. Sigurna sam da ćete je viđati na mojim slikama, često. Jednostavno mi ima nešto posebno u sebi. Podsjeća me na bakin ormar, na dvorište obiteljske kuće, na... read more >>