BRZE FRITULE

BRZE FRITULE

Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule?     Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
PUNCH OD KRUŠKE

PUNCH OD KRUŠKE

Dolaze vam gosti ili ste jednostavno odlučili vikend provesti u miru ispod dekice uz dobru knjigu? A što kažete da zajedno napravimo punch?   Kombinacija Somersby kruške, crnog čaja i predivnih začina će vas oboriti s nogu. Ovaj punch će biti glavna zvijezda svih... read more >>
MEDENI LOLLI POPSI

MEDENI LOLLI POPSI

Medene lolli popse sam radila u sklopu kolumne u kojoj sam pisala o čokoladi. U ovo adventsko vrijeme sam htjela napraviti brze, jednostavne i pre ukusne male zalogajčiće. Htjela sam neku zdraviju varijantu, da nas ne grize savjest što im nismo mogli odoljeti. Vodila... read more >>
ORAHNJAČA

ORAHNJAČA

Orahnjača je ona vrsta kolača koja se sprema za svaku prigodu. Ovo je, ujedno i jedan od najčešćih kolača na koje nailazim u kuharicama, ali i kad odem u goste. Pogotovo u ovom blagdanskom periodu.   Orahnjaču su radile naše bake i jednako tako se radi i danas. Volim... read more >>
UŠEĆERENE JABUKE

UŠEĆERENE JABUKE

Posjećaju li vas ušećerene jabuke na djetinstvo? Meni uvijek izmame osmijeh na lice.   Na Poljani, gradskom trgu u Šibeniku, svaku zimu bi se kućica koja inaće prodaje sladolede pretvorila u malo carstvo ušećerenih jabuka i pečenih kestena. Obožavala sam tu kućicu,... read more >>