JEDNOSTAVNA BEZGLUTENSKA TORTA OD RICOTTE, BADEMA I LIMUNA

JEDNOSTAVNA BEZGLUTENSKA TORTA OD RICOTTE, BADEMA I LIMUNA

Ovu tortu volim iz više razloga. Jako je sočna i dugo ostaje svježa. Osim toga, sadrži i moje omiljene namirnice, bademe i ricotta sir. Njih bi mogla jesti svaki dan, a da mi nikada ne dosade. Uz sve to, ova torta je i jako, jako jednostavna.   U njoj nema nimalo... read more >>
CREME BRULEE

CREME BRULEE

Sigurna sam da ste svi čuli za creme brulee. Ovo je pravi klasik francuske gastronomije i planetarno popularan desert. Kada spominjemo creme brulee govorimo o finoj custrad kremi i karameliziranom šećeru na vrhu. Ne znam za vas, ali meni je ovaj opis dovoljan da se... read more >>
POHANI KRUH

POHANI KRUH

Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom.     Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je... read more >>
DONUTS ILI AMERIČKE KRAFNE IZ PEĆNICE

DONUTS ILI AMERIČKE KRAFNE IZ PEĆNICE

Ako volite američke donut krafne sigurno ste ih barem jednom poželjeli i sami napraviti. Njihova glazura u bojama i šarene mrvice ih čine tako neodoljivima, a o pahuljastoj teksturi da i ne govorim. Djeluje pomalo zahtjevno, zar ne? Iznenadit ćete se kad vidite koliko... read more >>
KRAFNE

KRAFNE

Vrijeme je karnevala, a to znači samo jedno – krafne! Kao malena sam se posebno radovala ovom periodu godine. Krafne su moja omiljena poslastica. Danas, kada ih radim sama i mogu ih spremiti kad god poželim, uvijek mi se najradije jedu u ovo doba godine. Nekako... read more >>