Scones, predivna i jednako toliko jednostavna peciva idealna su uz kavu ili čaj. Možete ih servirati za doručak ili popodnevno druženje s prijateljima. Sconesi potječu iz Škotske, ali su svoje mjesto pronašli i u mnogim drugim zemljama. Velika Britanija i Amerika... read more >>
Jednostavni, brzi i osvježavajući recepti su ono što vam treba usred ljeta, pogotovo ako se pripremate za druženje ili priređujete večeru. Spoj hrskave podloge od keksa i nježna, a opet osvježavajuća krema su moj must have izbor. Ova pita je gotova za najviše pola... read more >>
Galetta je moja omiljena pita. Volim njen rustikalni izgled i jednostavnost pripreme. Galettu možete raditi s voćem, orašastim plodovima, raznim kremama i sl. Meni je najdraža u kombinaciji s nekom sezonskom namirnicom i sladoledom. Za njenu pripremu vam treba... read more >>
Lavanda u slasticama? Veliko DA! Ali dozirana, i u mjeri, prije svega. Ako mene pitate, lavanda se divno slaže s medom, limunom ili bademima. Slaže se i s mnogim drugim okusima, ali ja je volim uz ove najviše. U ovom kolaču lavanda se nježno provlači kroz... read more >>
Baskijski cheesecake je jedan od najjednostavnijih cheescake-ova i torti od sira. Za njegovu pripremu vam treba nekoliko sastojaka koje smiksate i cheese je spreman za pečenje. Ono što posebno volim kod njega je ta divan rustikalni izgled. Ovaj cheese se peče u... read more >>
Zobeni keksi, predivna krema od kokosa, tučeno vrhnje i tostiran kokosov čips. Ovaj tart jednostavno ne treba dodatno opisivati. Ovo je čisti užitak. Tart se ne peče, jedino što trebate je tostirati čips. Ja ga stavim u pećnicu na nekoliko minuta, no možete ovo... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!