PADIŠPANJ

PADIŠPANJ

Padišpanj je tradicionalni kolač koji se sprema već generacijama. Sastoji se od samo tri sastojska: jaja, brašna i šećera.   Padišpanj je pjenast, pun okusa i mirisa, divan starinski kolač. Neobično ime se u principu lako prevodi. Kruh iz Španjolske – Pan di... read more >>
ARANCINI I LIMUNCINI

ARANCINI I LIMUNCINI

Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu.   Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
KROŠTULE

KROŠTULE

Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno!  Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept.     Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
BRZE FRITULE

BRZE FRITULE

Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule?     Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
PUNCH OD KRUŠKE

PUNCH OD KRUŠKE

Dolaze vam gosti ili ste jednostavno odlučili vikend provesti u miru ispod dekice uz dobru knjigu? A što kažete da zajedno napravimo punch?   Kombinacija Somersby kruške, crnog čaja i predivnih začina će vas oboriti s nogu. Ovaj punch će biti glavna zvijezda svih... read more >>
MEDENI LOLLI POPSI

MEDENI LOLLI POPSI

Medene lolli popse sam radila u sklopu kolumne u kojoj sam pisala o čokoladi. U ovo adventsko vrijeme sam htjela napraviti brze, jednostavne i pre ukusne male zalogajčiće. Htjela sam neku zdraviju varijantu, da nas ne grize savjest što im nismo mogli odoljeti. Vodila... read more >>