PALMIERS ILI SLATKE UŠI

PALMIERS ILI SLATKE UŠI

Palmiers (fran. palme) ili slatke uši kako se još nazivaju najjednostavnija su poslastica koju znam. Osim toga, obožavam ih! Često ih možete naći pakirane u nekom od dućana, iako mi nisu ni upola ukusni kao kad ih sama napravim. Za njihovu prpremu vam treba lisnato... read more >>
AMERIČKE PALAČINKE

AMERIČKE PALAČINKE

Američke palačinke su mi oduvijek bile sinonim za idealan doručak. Vjerujem da su jedan od razloga i svi filmovi u kojima bi se posluživale u klasičnim američkim zalogajniacama, a glumci bi ih naručivali.Kako god bilo, među prvim izborom su mi, uvijek!     Volim ih... read more >>
JEDNOSTAVNA TORTA OD JAGODA

JEDNOSTAVNA TORTA OD JAGODA

Proljeće posebno volim zbog jagoda. Toliko kratko ih se može naći da ih se zaželim svaki put iznova. Volite li kolače s jagodama? S njima mi nekako ide nešto prozračno i lagano, pomalo pjenasto. Lagani biskviti ili beze kore.   Za ovo proljeće imam nekoliko recepeta s... read more >>
NEW YORK STYLE CHEESCAKE

NEW YORK STYLE CHEESCAKE

Kada je u pitanju cheescake, ovo je definitivno moj najdraži. Savršeno je kremast, jednostavno vas osvoji na prvi zalogaj.     Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača na svijetu, a New York grad u kojem ćete naići na najbolji cheese na svijetu. Ako se pitate u... read more >>
TIRAMISU

TIRAMISU

Tiramisu je klasičan talijanski recept. Toliko je jednostavan da ga to čini savršenim. Svoju popularnot duguje piškotima (ladyfngers) i divno kremastom mascarpone-u. I upravo mi je bez njih nezamisliv.   Tiramisu se radi sa svježim jajima, ali ako bi htjeli izbjeći... read more >>