Kruh od palente možete jesti kao kruh ili kao kolač. Recept dolazi iz Amerike, a amerikancima je neizostavan na stolu za njihov najpoznatiji blagdan – Dan zahvalnosti. U dosta recepata se koristi šećer, u nekima se kombinira i šećer i med. Meni je najdraži s... read more >>
Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova. Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh. Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne... read more >>
U jesen posebno volim miris tople juhe. Pogotovo za vrijeme tmurnih, kišnih i hladnih dana poput današnjeg. Znate za onu izreku da ništa ne ugrije bolje od žlice tople, domaće juhe. Volite li bundevu? Ja je volim spremati na razne načine. Koristim je u slanim i... read more >>
Sigurna sam da svi imamo one dane kada ručak treba biti gotov za svega 15- ak minuta, kada jurimo kroz obaveze ili kada nam se jednostavno ne kuha. U takvim danima ja najčešće posežem za receptima s tjesteninom. To je ujedno i moja omiljena namirnica pa mi ni ne... read more >>
Kada spominjemo comfort food onda je ovo jelo jedno od najčešćih odabira. Mac and cheese je toliko popularan da, ako ga niste jeli, sigurno ste čuli za njega. Makaroni u savršeno kremastom umaku od sira, zapečeni u pećnici, s hrskavom površinom. Ovo jelo je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!