TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

Tapenada je naziv za namaz od maslina. Dolazi s juga Francuske, iz prelijepe Provanse. Može se raditi od crnih ili zelenih maslina, ovisno što vam je draže. Zanimljivo je kako tapenada ne nosi naziv po maslinama. Naime, kažete li u Provansi riječ tapeno, reći ćete... read more >>
PESTO NA 6 NAČINA

PESTO NA 6 NAČINA

Pesto je gusta, aromatična krema dobivena usitnjavanjem sastojaka u mužaru. Riječ pestare u talijanskom jeziku znači drobiti, gnječiti, mrviti. U Dalmaciji bi rekli peštati. Najpoznatiji pesto je onaj od bosiljka. Puni naziv ovog pesta je pesto genovese. Kako mu i... read more >>
SUŠENE RAJČICE

SUŠENE RAJČICE

Sušene rajčice spadaju u hranu koja nije uobičajena, cijenjene su te se često poslužuju u restoranima kao delicija. Njihov okus obogaćuje razna jela, koriste se kao dodatak umacima, na canapeima, bruschettima, pizzama, focacciama ili kao zasebna namirnica uz sir i... read more >>
FOCACCIA

FOCACCIA

Foccacia je tradicionalna talijanska pogača. Predstavlja pravi primjer mediteranske kuhinje. U svom sastavu sadrži maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. Puna je okusa i mirisa i ja je najradije jedem samu. Ako ste je probali, znate o čemu govorim. Ovo je... read more >>
JAJA BENEDICT

JAJA BENEDICT

Jaja Benedict su dobila ime po gospodinu i gospođi Benedict. Živjeli su u New Yorku, pripadali su aristokraciji i vikendom bi doručkovali u restoranu. Jednom je kuhar, samo za njih pripremio potpuno novi, poseban doručak. Pripremio je jaja Benedict. Ovaj doručak je... read more >>
EMPANADE

EMPANADE

Empanade su tradicionalno argentinsko jelo. Radi se o jastučićima tijesta koji se mogu puniti različitim nadjevima. Možete ih raditi slatke ili slane i umak prilagoditi punjenju. Danas vam donosim verziju s mljevenim mesom i začinima. Empanade su jelo koje možete... read more >>