DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

Domaća tjestenina je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti. Ako volite mediteransku hranu i umake, onda je ona neizostavan dio vaše kuhinje.   Ja bi je mogla jesti svaki dan i nikada mi ne bi dosadila. Tjestenina je moj prvi odabir, uvijek.   Domaća... read more >>
VICTORIA SPONGE ILI TRADICIONALNI ENGLESKI BISKVIT KOLAČ

VICTORIA SPONGE ILI TRADICIONALNI ENGLESKI BISKVIT KOLAČ

Victoria sponge je tradicionalni engleski kolač koji se poslužuje uz popodnevni čaj. Zovu ga još i Victoria sendvich jer izrezan podsjeća na sendviče.   Biskvit ovog kolača je moj omiljeni. Jako je mekan, ukusan i spužvast. Cijela ljepota ovog kolača je njemu, kako mu... read more >>
PERECI

PERECI

Ako volite peciva tada će vam ovi pereci biti na listi omiljenih. Izvana su hrskavi, a iznutra mekani i pre ukusni. Ono što volim kod njih je to da su relativno brzo gotovi, pa kad ih se zaželimo ili nam gosti dolaze, za tren su spremni.   Ja ih poslužujem uz sve,... read more >>
NAMAZ OD ČVARAKA

NAMAZ OD ČVARAKA

Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>