SATARAŠ

SATARAŠ

Sataraš je jelo koje se u mojoj obitelj spremalo oduvijek. Spremale su ga moje bake i bilo je jedno od naših najdražih ljetnih jela.   Sataraaš se posluživao kao prilog raznim jelima. Jeli bi ga uglavnom hladnog. Sjećam se kako bi brat jeo sataraš na žlicu ili umakao... read more >>
STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

Da biste zakoračili u sourdough svijet potreban vam je starter. Starter je domaći kvasac proizveden od brašna i vode, najkraće rečeno. Naravno, starter je puno, puno više od ove jednostavne rečenice i dva sastojka. On je srce vašeg kruha.   Ujedno, starter je i prvi... read more >>
REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici.   Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
GRISSINI

GRISSINI

Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.     Grissine je u principu... read more >>