ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
FOCACCIA S MASLINAMA, RAJČICAMA I RUŽMARINOM

FOCACCIA S MASLINAMA, RAJČICAMA I RUŽMARINOM

Focaccia je jedan od razloga zbog kojih mi je talijanska kužina toliko draga.   Ovo tijesto s maslinovim uljem, oblikovano kao pogača me osvojilo na prvi zalogaj. Od tada sam isprobala razne varijante i stalno sam u potrazi za savršenom kombinacijom.   Na blogu imate... read more >>
ŠUNKA U KRUHU

ŠUNKA U KRUHU

Ne znam za vas, ali uskršnji doručak mi je postao nezamisliv bez šunke u kruhu. Moj suprug je, sigurna sam, najveći obožavatelj ovog jela. Zahvaljući njemu svi smo zavoljeli ovako pripremljenu šunku.     Dugo godina bi je samo kuhala i poslužila uz tvrdo kuhana jaja i... read more >>
LAZANJE

LAZANJE

Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja.     Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>
KRUH OD INTEGRALNOG PIROVOG BRAŠNA I MELASE

KRUH OD INTEGRALNOG PIROVOG BRAŠNA I MELASE

Izrada kruha je nešto u čemu baš uživam. Ako me pratite već neko vrijeme, sigurna sam da ste to i sami primjetili. Svaki korak, od prolaska brašna kroz prste pa do vađenja kruha iz pećnice mi je potpuno očaravajuć.     I svaki taj korak zapisujem, proučavam, mjerim i... read more >>
BAGUETTE

BAGUETTE

Ne znam ima li mi išta više francuskog od baguette kruha. Kod nas ga često nazivaju i francuz, a sama riječ “baguette” znači štap. Za baguette je karakteristično da je uskog i dugog oblika i da ima neodoljivo hrskavu koricu.   Inače, kruhovi su moja... read more >>